In memoriam


Angel

Angel 8 september 2023

Lieve, lieve Angel, we hebben gisteren afscheid van je moeten nemen. Helaas heeft de FIV gewonnen, de laatste tijd ging hij steeds verder achteruit. Gisteren was het tijd om hem in alle rust in overleg met de dierenarts in te laten slapen. Vaarwel Angel, we hebben maar kort voor je mogen zorgen, maar dankzij Flora uit Griekenland hoef je niet in ellende op straat dood te gaan.

1 juli 2023

Gelijk met Casper is Angel uit Griekenland hier gekomen. Angel is heel anders dan de andere Griekjes, hij is verwilderd, is geen mensen gewend . Hij heeft flinke chronische niesziekte wat we moeilijk kunnen behandelen. Hij krijgt pijnstilling door het voer en langzaam knapt hij op. Gelukkig eet hij goed en hopelijk durft hij binnenkort uit zijn kooi te komen. Welkom Angel, we gaan goed voor je zorgen.

Miepie

Miepie dia 4 mei 2023

Lieve, lieve Miepie. ik heb je toch nog onverwachts donderdag 4 mei moeten laten inslapen. Je was al op leeftijd. ongeveer 16 jaar. maar nog redelijk gezond, maar het eten werd minder en donderdag was het opeens over. Soms heb je een periode die je liever overslaat. Deze week was er een.
Ik heb 13 jaar voor je mogen zorgen. Ik heb je gevangen toen ik nog actief was bij Zwerfkat Rivierenland van de Dierenbescherming. Je was zwanger, kreeg acuut nierfalen, dat heb je allemaal overleefd en 2 kittens gezond groot gebracht. Je was toen een beetje schuw, daarom mocht je bij ons blijven wonen buiten en in het souterrain met de andere buitenkatjes. Helaas bleef Miepie alleen over, de rest was overleden. Omdat je blind werd en buiten toch een beetje gevaarlijk is, kwam je bij de stichting wonen, ik heb hier 2 jaar voor je mogen zorgen.

Kyra

Kyra 2 mei 2023

Lieve, lieve Kyra, gisteren 2 mei heb ik afscheid van je moeten nemen. Je ging steeds zwaarder ademen, dus was er maar één weg om te gaan. Met je torenhoge bloeddruk en je maar aanhoudende darmproblemen moesten we voor jou kiezen . Geen lijdensweg, je wou al een week niet zelf meer eten, ik heb je gevoerd, maar dat is geen oplossing. En toen de benauwdheid kwam, was de beslissing gauw gemaakt, hoeveel verdriet het ook doet. We hebben 4 jaar voor je mogen zorgen en je bent 14 jaar geworden, het is mooi geweest. Vaarwel Kyra, we vergeten je niet.

April 2019

Begin april is Kyra in de opvang gekomen, ze is 10 jaar.
Ze kon niet langer bij haar baasje blijven door een verhuizing.
Ze is herplaatst, maar dat is helaas niet goed gegaan, omdat ze daar niet gelukkig was. Dus moest ze terug naar haar vorige baas, maar dat kon niet. Dan naar het asiel, maar die eist een gezondheid verklaring van een dierenarts, dus dat heeft de eigenaar netjes gedaan.
Maar toen begonnen de problemen, ze blijkt iets te hoge suiker te hebben, ook de fructosamine was een fractie te hoog. Nog geen suiker, maar wel een risico op suiker, ze is ook te dik, dus afvallen zou al erg helpen. Maar dit was een probleem voor het asiel, ze willen het risico niet lopen dat ze straks met een suikerkat opgescheept zitten. Dus dat ging niet door, maar wat dan?

Toen kwam ze bij onze stichting uit en kregen wij een mailtje met het verzoek of we Kyra konden opnemen. En omdat de situatie voor Kyra en de eigenaar zo verdrietig is, hebben we Kyra opgenomen. Omdat Kyra al zoveel veranderingen in korte tijd had moet doorstaan, was ze in het begin alles behalve vriendelijk. Maar nu na een paar weken kalmeerde ze en ze loopt nu los tussen de andere katten en ik kan haar als ze het wil aanhalen.

Welkom Kyra je mag hier lekker je eigen gang gaan, er moet niets en er mag veel.

Sientje

Sientje_klein 7 december 2022

Vaarwel Sientje, totaal onverwacht en met veel verdriet hebben we Sientje gisteren moeten laten gaan. We gingen naar de dierenarts omdat ze knarste met haar eten en ze was aan het afvallen. We wisten dat ze leverproblemen had en misschien cushing, dat bleek door de echo die we eerder hebben laten maken. Bij de dierenarts keken we in de bek en oh wat schrok ik, het tandvlees was zo bleek geen goed teken. Ze had veel tandsteen, daarom was ze aan het knarsen, maar dat was het probleem niet. De uitslag van het bloedonderzoek was erg slecht, ze had enorme bloedarmoede en verhoogde ontstekingwaarde, heel laag suiker, er waren dus twee enorme problemen die elkaar tegenwerken. Bloedarmoede bestrijd je door cortico’s, maar dan zal haar cushing veel erger worden en zal ze daar aan overlijden. Daarom raadde de dierenarts euthanasie aan, want het zou niet lang meer goed gaan, ze had al een flinke hartruis door de bloedarmoede . Daarom hebben we Sientje verder lijden bespaard en is ze rustig ingeslapen. Dit kwam totaal onverwachts, daarom heeft het ook wel een flinke impact . 💔


Historie

Augustus 2022

Maak kennis met Sientje

Vrijdag 26 augustus is Sientje bij ons in de opvang gekomen. Sientje heeft suikerziekte en haar eigenaar kon door haar werk niet meer voor haar zorgen. Sientje is al een dame op leeftijd, ze is 15 jaar. Voordat ze hier kwam, ging het eten al wat moeizamer, soms helemaal niet. Door de stress van het verhuizen heeft ze een moeilijke start hier, niet willen eten en verstoppen. Haar leverwaardes waren al wat verhoogd en het niet eten maakt het probleem nog erger. Dus moesten we gaan dwangvoeren en dat werd echt Dwangvoeren... maar ze heeft het toch weer opgepakt en tot nu toe eet ze goed en is haar suiker stabiel. Ze is wel geschoren door onze trimster, want haar lange vacht zat onder de klitten, kammen vindt ze ook niet zo’n goed idee. 😂

Dus welkom Sientje, we gaan goed voor je zorgen.

Tigritsas

Tigritsas 13 november 2022

Gisteren hebben kregen we het verdrietige nieuws dat Tigritsas is ingeslapen. Hij was erg ziek, was opeens erg benauwd en gedeeltelijk verlamd. Tigritsas is in het voorjaar naar Nederland gekomen vanuit Griekenland en in de zomer is hij verhuisd naar zijn eigen lieve baasje. Hij was daar erg gelukkig, samen met Afroulis. Hij is bijna 15 jaar geworden. Vaarwel Tigritsas, ik had je graag nog een goede tijd gegund bij je nieuwe baasje.


Historie

25 april 2022

Maak kennis met Tigritsas het andere Griekje, hij is zoals de anderen heel erg lief. Hij hoeft op dit moment geen insuline meer te krijgen, zijn waardes zijn goed. Hij krijgt nog wel een supplement voor zijn lever. Maar het gaat heel erg goed met hem, hij is een beetje verkouden geworden door de grote verandering in zijn leven. Maar hij is graag buiten en spelen met de anderen vindt hij ook erg fijn.



Miepie

Miepie 16 oktober 2022

Vaarwel lieve Miepie, zondagavond heb ik je moeten laten gaan, je werd zo benauwd. Een paar weken geleden is er een verdikking in je luchtpijp geconstateerd door de dierenarts. Dit was geen goed nieuws, maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht. Ik had geen andere keus dan je in te laten slapen, heel erg bedankt Leo van Dierenkliniek De Bata4en voor de goede hulp en steun. Je bent maar een paar maanden bij ons geweest, maar wat een lief dier, ik zal je missen.

Historie

23 juli 2022
We hebben donderdag weer een nieuwe kat in de opvang gekregen, Miepie, hoewel we eigenlijk vol zitten, konden we niet weigeren. De melding kwam binnen via Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel, zie hieronder haar verhaal. En omdat de kosten hoog zijn is Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel een actie gestart om ons financieel te helpen. Bedankt samen voor de beestjes.

Stichting Hanna:

Even met jullie delen...Lieve Miepie moest weg, onzindelijk en suikerpatiënt....Asiel Drachten appte afgelopen zondag, ze zaten er zo mee in hun maag. En ik snap dat, een Asiel is geen plaats voor een suikerpatiënt...Ik beloofde dat we een plekje gingen vinden voor Miepie, als zij haar alvast konden opvangen. Zo gezegd zo gedaan. Maar heel Nederland zit vol met vakantie-dieren en gedumpte dieren. Asiels zitten bomvol, stichtingen puilen uit, ook de Achtste hemel...Dagen lang gezocht en gisteren was de grote dag voor haar.

Geweldige Stichting Kansarme Dieren maakte een plekje vrij voor haar. Wij hebben de lange reis voor haar geregeld vanuit Drachten naar Gelderland. Hoe mooi, zo'n samenwerking...🙏

De eigenaar kan Miepie niet meer financieel steunen voor de toekomst. Voor stichtingen zoals wij en andere stichtingen is het momenteel door alle drukte ook moeilijk om financieel rond te komen. Willen jullie Miepie misschien een kleine bijdrage geven en haar nieuwe (voorlopige) thuis? Deze geweldige stichting verdient het zo.🙏 Dank jullie wel alvast!




Ronja

Ronja 14 juli 2022

Lieve, lieve Ronja, helaas hebben we gisteren afscheid van jou moeten nemen. Een paar dagen geleden viel het mij op dat je anders liep dan normaal. Je had hele grote pupillen, volgens mij zag je niet veel meer. Na het een paar dagen aangezien te hebben, was de beslissing genomen en een afspraak bij de dierenarts gemaakt. De dierenarts zag bloedingen in het oog en de lens begon los te laten, dit kan komen door hoge bloeddruk of glaucoom. Dit is erg pijnlijk en samen met haar andere klachten (het weer sterk vermageren, suiker, ouderdom) was het genoeg geweest. Ze is 16 jaar geworden en ze is bijna 4 jaar in de opvang geweest, waar ze het goed naar de zin had. Vaarwel Ronja, we zullen je missen, je vraag om eten en als je niet snel genoeg was begon het mauwen en de verwijtende blik.....💔

Historie

18 september 2018
Er is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen, Ronja, een meisje van 12 jaar. Ze komt uit een dierenasiel, waar ze 3 jaar met veel liefde verzorgd is. Het plaatsen ging maar niet lukken, omdat Ronja problemen heeft met haar blaas en daardoor soms wat urine lekt. Ze krijgt speciaal voer om haar blaas rustig te houden en pijnstilling. Welkom lieve Ronja, we gaan goed voor je zorgen.

Magou

Magou 1 maart 2022

Lieve, lieve Magou, gisteren hebben we afscheid van je genomen, het was mooi geweest.>BR> Afgelopen weekend werd je erg ziek, na het starten van de antibiotica knapte je weer een beetje op, maar de neusbloedingen bleven en je wou niet eten.
Gisteren hebben we besloten in overleg met de dierenarts om hem in te laten slapen om verder lijden te voorkomen. Hij was besmet met kattenaids en hij had lymfoom, dus kans op genezen was er niet. Vaarwel lieve Magou, de andere katten gaan je ook zeker missen, altijd lag je bij een andere kat in een mandje.

Historie
We hebben afgelopen maandag 14 juni 2021 drie Griekse stumpertjes van Schiphol gehaald. Onze hulp werd weer ingeroepen door onze Griekse vriendin. Een van de drie is Magou, die snottert en is ook besmet met aids.

Hannie

Hannie 20 december 2021

Lieve, lieve Hannie vandaag hebben we afscheid van je genomen, het ging niet meer. Een paar weken geleden is ze verkouden geworden, na verschillende antibiotica kuren werd het maar niet beter. De laatste dagen ging ze erg achteruit, zodat we de moeilijke beslissing hebben moeten nemen om haar te laten gaan. Ze was erg afgevallen en kreeg het benauwd, omdat ze het slijm niet kwijt kon. We hebben ruim 6 jaar voor haar mogen zorgen, het was een hele lieve poes die graag haar eigen gang ging. Ze is in de opvang gekomen, omdat ze diabetes ontwikkeld had en haar eigenaar kon haar niet behandelen. Ze is bijna 17 jaar geworden, we zullen haar erg missen. Vaarwel Hannie.....

Historie

Hannie is in maart 2015 naar de opvang gekomen. Ze heeft ook suiker, nummer 7 van de suikerkatten. Het gaat goed met Hannie, ze vindt al die andere katten nog wel een beetje eng maar ze durft steeds meer. Haar suiker is goed onder controle en ze heeft geen stress meer.
Dit is wat haar baasje schreef:
"Omdat ik zoveel om haar geef ben ik al een jaar intensief bezig om een goed huisje te zoeken. Ik wil haar niet zomaar ergens plaatsen. Spoed wordt nu echt spoed omdat we zien dat zij erg veel stress heeft, vanwege de drukte van mijn zoontje. Ze zondert zich steeds meer af en alleen wanneer mijn kleine op bed ligt zoek ze ons op en komt dan graag even op de bank kroelen. Dit is niet wat zij verdient! Ook omdat er een tweede kind op komst is wordt het nu een noodkreet. De toenemende stress wil ik haar besparen."

Gipsy

Gipsy 1 december 2021

Lieve, lieve Gipsy we hebben je gisteren moeten laten gaan. Toen je hier kwam had je al een flinke hoest, een paar dagen kreeg je een loopoor. De dierenarts zag in je oor veel vocht en pus en een geperforeerde trommelvlies. We kregen voor een week antibiotica, maar toen was het nog niet over de kuur werd verlengd. De hoest bleef en werd erger ondanks de antibiotica. Maandagmorgen vond ik je erg benauwd door veel taai slijm in je luchtpijp, gelijk naar de dierenarts. Er werd een foto gemaakt van je longen, daarop zagen ze ook flinke spondylose en een hernia in je nek. Maar de longen zagen er niet super slecht uit, er was wel wat tekening, maar niet wat deze erge klachten kon veroorzaken. De luchtpijp was wel op een plek vernauwd. Gipsy was zo slecht en we waren bang dat hij ging stikken in zijn slijm, daarom hebben we besloten om hem in te laten slapen. Met veel verdriet ben je rustig ingeslapen, we hadden zo graag goed voor je willen zorgen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Vaarwel grote lieve Gipsy.

Blitsey

Blitsey 25 november 2021

Lieve, lieve Blitsey, we hebben gisteren laten inslapen, het ging niet meer. Al maanden was je aan het tobben, afvallen, wel eten niet eten. Een paar weken geleden heeft de dierenarts een echo gemaakt van je buik en daaruit blijkt dat je alvleesklier heel erg vergroot is. Waarschijnlijk een tumor. Je bent maar 7 jaar geworden en we hebben 3 jaar voor je mogen zorgen. Je was zo erg aan het afvallen, je woog nog maar 3 kg, ondanks wel goed eten kwam je niet aan in gewicht. Je had er ook geen plezier meer in het leven, het was klaar. Je bent rustig ingeslapen, we hadden je graag nog vele jaren gegund, maar het mocht niet zo zijn.

25 december 2018

Blitsey is een hele lieve, 4 jaar oude gecastreerde kater. Blitsey heeft diabetes, maar de eigenaar kon niet meer voor hem zorgen. Daarom zat hij bij de dierenartspraktijk in Alkmaar. Blitsey is een hele lieve kater van nog maar 4 jaar die suiker en blaasgruis heeft. Welkom lieverd het gaat helemaal goed komen, je doet het al heel goed, nu nog in de opvangkooi om te wennen. Maar binnenkort kan je ook lekker los lopen.

Rosso

Rosso 20 oktober 2021

Lieve, lieve Rosso, we hebben gisteren afscheid van je moeten nemen. Je bent 15 jaar geworden, je bent begin van dit jaar bij ons in de opvang gekomen. Je bent van straat gehaald door Giovanni en zijn vrienden. Omdat je besmet was met aids kon je nergens heen en kregen wij een aanvraag om hem op te vangen, en dat hebben we graag gedaan. De laatste tijd werd je benauwd, we zagen je werken met ademen, eten deed je nog wel, maar het zat niet goed. Je schildklier kregen we opeens niet meer onder controle, ondanks verhogingen van de medicatie ging het niet dalen. De bloeddruk bleef ook hoog ondanks de maximale medicatie, je hart had het zwaar en werd opgejaagd. Gisteren zijn er röntgenfoto’s gemaakt en daaruit bleek dat je longen en lever weg gedrukt werden door een massa. Waarschijnlijk een tumor die snel aan het groeien is, in de longen waren ook vlekjes te zien die duiden op kanker. We wilden verder lijden voorkomen, daarom ook op advies van de dierenarts besloten tot euthanasie. Je ging heel rustig in mijn armen inslapen. Het is het laatste wat je nog voor een dier kan doen uit liefde voor het dier. Rosso was een hele speciale kat, die met zijn hele lieve karakter iedereen raakte.

De historie

19 februari 2021, Het verhaal van Rosso....

Eind januari kregen wij, een groepje actieve vrijwilligers in Den Haag, een melding van een postbode, dat er een flink ziek ogende kat in een portiek zat. Foto's en een filmpje lieten bij ons direct de alarmbellen afgaan en de volgende dag zijn we samen met de plaatselijke dierenambulance poolshoogte gaan nemen.

De kat zat op zijn vaste stek in een oude kapotte krabton, hoestte en ademde wat zwaar. Ook had hij vieze oren en zag zijn linkeroog er niet goed uit; het 3e ooglid was duidelijk zichtbaar. Hij was alert en erg lief, hard spinnend en kopjes gevend, at hij met smaak mijn hele bakje snoepjes leeg. Al snel bleek uit gesprekken met voorbijgangers dat de kat daar 'woonde' en een eigenaar had. Deze was op dat moment echter niet thuis. Na meerdere goede gesprekken met ernstige ziekte en belabberde financiële situatie als hoofdonderwerpen, werd in onderling overleg besloten dat wij de ongeveer 15 jaar oude kat na 13 lange jaren van straat zouden halen en het eigendom zouden overnemen. Het laatste jaar was extra eenzaam voor hem geweest, omdat zijn broertje en maatje op straat was overleden (hadden wij nu maar eerder een melding gekregen....). De kat is door de dierenambulance naar de dierenarts gebracht en onderzocht. Hij blijkt FIV te hebben en hyperthyreoidie te hebben, niet te meten zo hoog. Hij had ook koorts en zijn pupillen zijn ongelijk. Dankzij antibiotica en pijnstilling is dat over en er is gestart met medicatie voor de schildklier.

Maar wat nu, er werd gezocht voor opvang voor Rosso, één van de redders Giovanni nam contact met Dia op. We zitten eigenlijk vol, maar voor nood gevallen als deze hebben we altijd nog een plekje. Het is zo’n triest verhaal, we gunnen Rosso nog een fijne laatste tijd van zijn leven. Dankzij Giovanni, Karin en Heike heeft Rosso een nieuwe kans gekregen, dank jullie wel grote dierenvrienden. Welkom Rosso, we gaan goed voor je zorgen, er moet nog veel gebeuren, gebit moet gedaan worden en volgende week bloedonderzoek controle hoe het met de schildklier waardes is. En dan het oog, daar moet ook naar gekeken worden, maar nu eerst lekker eten en wennen aan ons.

Tommie

tommie 28 september 2021

Lieve, lieve Tommie vandaag hebben we afscheid van je moeten nemen. Het ging niet meer, het eten ging niet meer, een stukje lopen en dan weer liggen, het was op. Het hart was kapot en oh wat zullen we je missen, je mauwtje, hele verhalen vertelde je ons. Je was altijd zo aanwezig, het is stil.....

Hoe het allemaal begon...

Er is in januari 2017 weer een nieuwe kat in de opvang Tommie. Zijn baasje was ernstig ziek en er werd wanhopig gezocht naar een nieuw huisje voor Tommie.
De familie was niet in staat om hem in huis te nemen Tommie heeft diabetes en vraagt dus speciale zorg. Van de kleindochter kreeg ik een verzoek om Tommie op te vangen en gelukkig hebben we het kunnen regelen voordat opa overleden is.
Ze hebben hem nog gerust kunnen stellen dat zijn lieveling een nieuw thuis had gevonden hij was zo blij.
Het gaat goed met Tommie hij begint al aan de nieuwe situatie te wennen.

Meisje

Meisje 4 juni 2021

Meisje is maar 6 dagen bij ons geweest, ze kwam broodmager binnen. Maandag bloedonderzoek laten doen en gezondheidscontrole door de dierenarts. De uitslag was niet goed, ze heeft een flinke hartruis en ritmestoornissen, problemen met de oren en torenhoge schildklierwaardes. Donderdag vond ik haar ‘s morgens hevig benauwd, gelijk naar de dierenarts in de zuurstofkast. Ze heeft een flinke dosis plasmiddel gekregen, maar dat hielp niet, en omdat het hart het niet meer aankon hebben we haar laten inslapen. Vaarwel lieve meid, we hadden graag nog heel lang voor je willen zorgen. We blijven achter met een heel verdrietig gevoel.

Sjoerd

Sjoerd 23 april 2021

Lieve, lieve Sjoerd gisteren heb ik moeten laten gaan, het was genoeg geweest. De laatste tijd werd je steeds magerder en je raakte steeds meer de weg kwijt. Ik moest je opsluiten met eten, want je vergat vaak te eten, en dan hadden de andere katten het opgegeten. De pijn in je rug werd ook erger, ondanks de pijnstilling die je al jaren kreeg. De dierenarts is hier gekomen, omdat je het reizen zo verschrikkelijk vond, we waren de straat nog niet uit of het was overgeven en diarree. En dan de stress hijgen en platliggen, soms dacht ik: je red het niet tot de dierenarts. Je bent in alle rust zonder stress ingeslapen, dat was nog het laatste wat ik voor je kan doen. Het gaat je goed lieve Sjoerd, ik heb met plezier 4 jaar voor je gezorgd, je bent 16 jaar geworden.

In april 2017 is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen. Hij zou vorig jaar al komen maar de eigenaar heeft het toen uit gesteld omdat het weer goed ging. Sjoerd plast namelijk in huis en sinds er een kindje is bijgekomen is het erger geworden ze hebben er alles aan gedaan maar Sjoerd en kindjes is geen goede combinatie. SjoerdEn elk moment komt kindje nummer 2 dus het kon echt niet meer met veel verdriet voor de eigenaar is Sjoerd hier komen wonen. Het is een lieve kater van 12 jaar oud en het gaat goed met hem hij loopt al gewoon tussen de andere katten of hij niet anders gewend is.

Siem

Siem 10 april 2021

Gisteren van Geertje ons oud bestuurslid en gastgezin gehoord, dat Siem overleden is. Hij had diabetes en was al een poos ziek door pancreatitis, hij werd steeds zieker tot het niet meer ging. Geertje en de dierenarts hebben er alles aangedaan maar het ging niet meer. Hij is 2 jaar bij Geertje in de opvang geweest, hij gaat gemist worden, het was een lieve maar ook pittige kater. Bedankt Geertje voor de goede zorg en sterkte met het verlies.



Donovan

Donovan 4 januari 2021

Lieve, lieve Donovan vandaag heb ik je moeten laten gaan. Je wou niet meer eten en je buik werd steeds dikker. Zoals ik al vreesde, was het goed mis. Je bent in mei 2014 in de opvang gekomen vanuit een dierenasiel, je was geplaatst maar teruggekomen, omdat je diabetes had. Het dierenasiel kon je niet behandelen, dus kwam je naar ons. Je bent genezen van de diabetes na enkele jaren. Je was een bescheiden kater, die je niet snel opmerkte, je lag graag buiten in het zonnetje in de ren of boven op de kast in een lekker mandje. Ik zal je missen lieve Donovan, maar je hebt een goed leven gehad en bent toch nog ruim 17 jaar geworden.

Donovan kwam van de Zaanse stichting dierenzorg. Via het forum diabeteskatten kwam ik er achter dat Donovan, die diabetes heeft, in het dierenasiel zat. Het ging niet goed met hem het asiel was niet in de gelegenheid om insuline te spuiten.
Ik heb contact gezocht met het dierenasiel, en men was heel blij dat wij hem opnamen. In mei 2014 is hij gebracht. Hij is ongeveer 10 jaar oud en is gevonden als zwerver dus zijn verleden is niet bekend, maar hij is super lief dus is huiskat geweest.
Over de financiën hoeven we ons ook geen zorgen te maken want Donovan is op afstand geadopteerd en alle kosten worden betaald.

Joost

Joost 7 december 2020

Lieve, lieve Joost, vandaag hebben we met veel verdriet afscheid van je genomen. We hebben er alles aan gedaan om je beter te maken, maar het heeft niet zo mogen zijn. Zes jaar hebben we voor je mogen zorgen en vandaag hebben we je verder lijden bespaard. We zullen je missen. ❤



Chester

Chester 8 november 2020

Zondag 8 november een dag met een lach en een grote traan. Lieve, lieve Chester, je hebt gisteren afscheid van ons genomen. Je bent ruim een jaar geleden bij ons gekomen, omdat je baasje op leeftijd je suikerziekte niet kon behandelen.
Het was een zware beslissing om afscheid te nemen van Chester. Maar ze gunde Chester nog een goede tijd en dat heeft hij gehad. We hadden vaak contact, ze wou graag op de hoogte blijven van het leven van Chester. De laatste tijd werden de gezondheidsproblemen steeds groter, benauwd door vast houden vocht, de buik werd steeds dikker. Door medicatie was dat onder controle, maar de oorzaak niet opgelost. Zondag morgen was het opeens klaar en is hij in mijn armen gestorven. Vaarwel Chester, je was een grote lieve kater die we niet gauw vergeten.

Harold

Harold 15 september 2020
Lieve, lieve Harold gisteren hebben we afscheid van je moeten nemen. De verhoging van de medicijnen heeft jammer genoeg maar tijdelijk geholpen. Dit weekend ging je al minder eten En zag ik je werken met ademen. Het was genoeg geweest, je was op je bent toch nog 14 jaar geworden, ondanks al je kwalen. Je kwam ruim een jaar gelden bij ons, omdat je baasje je had afgedankt, omdat je suiker had ontwikkeld. Via de dierenarts, die je niet wou inslapen, ben je bij ons gekomen. De suiker was snel over, maar er kwamen meer kwalen aan het licht. Je ademde wat zwaar en het lopen ging ook niet lekker. Na een echo van het hart en röntgenfoto’s kwamen we er achter dat je flinke HCM had en artrose en spondylose in je ruggengraat en voorpoot. We zijn direct gestart met pijnstilling en medicatie voor het hart. Daardoor heb je nog een goed jaar bij ons gehad, heerlijk buiten liggen in de zon en lekker eten. Ik zal je missen grote lieve reus, met elke keer je pootje op mijn arm vragen om aandacht.

Donny

Donny 3 september 2020
Lieve, lieve Donny, gisteren hebben we toch nog onverwacht afscheid van je moeten nemen. Gister morgen kwam je niet om te eten en dat is vreemd, je was er altijd. Ik vond hem in de buitenren, zielig op een krabpaal. Ondanks de antibiotica en pijnstilling werd zijn wang weer erg dik en erg pijnlijk. We kunnen niets meer voor hem doen, alleen hem verlossen van de pijn en ellende. Eigenlijk het mooiste wat je nog voor hem kan doen, hoe veel pijn het ook doet. Vaarwel Donny, je was een lieve kat ❤ En ik zal je missen.


Jip

Jip 13 maart 2020
Lieve, lieve Jip, gisteren was het klaar, je liep weer helemaal vol met vocht, het ging niet meer. Lekker eten wou je ook niet meer. Waar we al bang voor waren werd waarheid, het was zover. We moeten afscheid nemen.... Je bent 4 jaar bij ons geweest, gered door Brenda van Stichting Zwerfkat Boxtel en toen je besmet was met FIV ben je naar ons gekomen. Je hebt een goed leven gehad, je bent geschat 14 jaar geworden, vaarwel Jipje.

Didi

Didi 12 december 2019
Gisteren was het zover wat ik al zo lang verwachte en vreesde . Lieve, lieve Didi, ik heb afscheid van je moeten nemen, het ging niet meer. Jaren geleden in 2011 kwam je in de opvang, je was na veel omzwervingen van straat geplukt door Geery Sengers en geplaatst, maar dat ging niet goed, je ging in huis plassen. Je kwam weer terug in de opvang en toen mocht je blijven, je had genoeg meegemaakt. Je bent erg oud geworden, rond de 20 jaar denken we. Je was een echte diva die niet met de andere katten overweg kon, dus heb je de laatste jaren in mijn privé verblijf geleefd.

Loes

Loes 13 september 2019
Berichtje van Dia
Vaarwel lieve, lieve Loes, 3 jaar heb ik voor je mogen zorgen. Maar vanmorgen kwam daar een einde aan, het ging niet meer, je kwam niet meer om te eten, je had je verstopt. Sinds een paar dagen had je, ondanks de medicatie, toch weer erge pijn aan je bekje. Je bent 16 jaar geworden en ondanks dat je in het asiel beland was, omdat je in huis plaste, had je indertijd toch een plekje gevonden bij een lief baasje. Maar toen kreeg je suikerziekte en kon het baasje niet meer goed voor je zorgen en het plassen in huis werd erger. Je hebt de laatste jaren bij je vorige baas en bij ons een goed leven gehad, nu heb je geen pijn meer, vaarwel lief meisje.

Amor

Amor 4 augustus 2019
Berichtje van Dia
Lieve, lieve Amor, met heel veel verdriet hebben we donderdag afscheid van je moeten nemen. Het was genoeg geweest, je was op, de laatste weken was je erg vermagerd. En je zocht ons steeds meer op, je wou op schoot en veel knuffels, toen dacht ik: hij neemt afscheid van ons. Ik had al een afspraak gemaakt voor euthanasie op donderdagavond, maar 's morgens stond je weer gewoon, alsof er niets aan de hand was,, tussen de katten flink te eten....dus euthanasie afgezegd. Maar Amor, eigenwijs zoals altijd was, koos zelf wel zijn tijd uit. Na mijn werk vond ik hem al bijna in coma, dus gauw naar de dierenarts en daar is hij snel in mijn armen ingeslapen. Toen hij overleden was, voelden we een flinke massa in zijn buik, waarschijnlijk een kanker, die veel energie vraagt, daarom ook dat vele eten en toch afvallen in zeer korte tijd. In 2016 kwam hij bij ons uit België, waar hij als zwerver gevonden was. Hij had suiker en daar wisten ze zich geen raad mee. Hij kon van ellende niet meer staan, maar met zijn levenswil en met de zorg van ons is het helemaal goed is gekomen. Hij heeft nog 3 goede jaren bij ons gehad. Vaarwel Amor, we zullen je missen.

Poes

Poes2 2 mei 2019
Vaarwel lieve, lieve Poes, ik heb gisteren afscheid van je genomen, je ging ondanks je opleving gisteren steeds verder achteruit. Je werd steeds benauwder, sliep niet meer, het werd overleven. Ik zag aan je dat het niet meer ging. Ik heb bijna 7 jaar voor je mogen zorgen, nadat je was afgestaan bij de dierenarts voor euthanasie, omdat je baasje niet de diabetes kon behandelen. Je was een lieve, pittige poes, de andere katten moesten niet te dicht in de buurt komen, want dan kregen ze een mopper en als dat niet hielp een tikje.
Ik zal je missen wit koppie.

Poes En zo begon het allemaal...

Op 29 augustus 2012 is er een nieuwe kat in de opvang gekomen. Het is een witte poes van ruim 10 jaar oud met diabetes. De eigenaar kan haar niet verzorgen, en de dierenarts wilde haar niet euthanaseren omdat ze behalve diabetes nog gezond is. En als de diabetes onder controle is kan ze nog een heel goed leven hebben.
Via een dierenvriend is ze bij ons in de opvang gekomen.
We zijn direct gestart met het toedienen van insuline anders wordt ze steeds zieker.
» Lees meer over Poes



Choco

Choco 31 oktober 2018
Vaarwel lieve Choco, vandaag was je echo en wat we zagen was niet goed. Helemaal niet goed: vocht in de buik en borstholte. Heel erg vergroot hart, ernstige HCM en een groot stolsel in het hart. Het stolsel is een tijdbom dat voor een erg pijnlijke dood gaat zorgen. En dat samen met suikerziekte, gebroken ribben...het was genoeg geweest, je lijdensweg is over.
Rust zacht mannetje.

Lees hier de berichtjes van Dia.

23 oktober 2018
Choco(mel) is 14 oktober is de opvang gekomen, hij heeft suikerziekte en kon door omstandigheden niet bij zijn baasje blijven. Choco is een lieve kater van 10 jaar, maar heeft buiten de suiker nog meer aandoeningen. Hij beweegt haast niet door pijn in zijn rug en hij heeft een hartkwaal (galop ritme ). Donderdag worden er röntgen foto’s gemaakt en volgende week woensdag een hart echo. Nu krijgt hij flinke pijnstilling, duimen jullie mee dat het goed gaat komen voor deze lieve jongen?

25 oktober 2018
Vandaag röntgen foto's gemaakt van Choco, de uitkomst stemt ons verdrietig. Zwaar trauma van wat hem ooit overkomen is, wat hem veel pijn geeft en wat nog moet genezen. Vergrote lever of milt, waarschijnlijk lever door stuwing van het niet goed functioneren van het hart. Leverwaardes waren goed in het bloed. Volgende week echo hart en buik, dan weten we hopelijk wat daar aan de hand is. Voor nu doorgaan met best wel zware pijnmedicatie. Maar dit moet gewoon goed komen, zodat hij nog een mooie tijd bij ons krijgt.

27 oktober 2018
Het gaat iets beter met Choco gisteren zag ik hem voor het eerst in een rondje liggen, zoals katten zo lekker kunnen. De pijnstilling helpt dus goed. Nu op naar woensdag, dat wordt nog spannend, dan krijgt hij hart en buik echo.

Dikkie

7 augustus 2018 Dikkie is ingeslapen, berichtje van Dia

Dikkie Vaarwel lieve, lieve kleine Dikkie. Ik heb bijna een jaar voor je mogen zorgen. In de beginfase hadden we hele grote zorgen, je was besmet met FIV en had aangetaste longen en verhoogde schildklier waardes. Maar na lang tobben kregen we dat onder controle, we hebben gestoomd, gepuft en medicijnen geslikt en toen ging alles beter. We hoefden niet meer te puffen en stomen, de medicijnen voor de schildklier moest je nog wel slikken en een pil voor je taaislijm. Tot 2 maanden geleden, je kreeg een bult bij je kaak, met antibiotica ging het weg, maar er was meer aan de hand, je werd mager ondanks het goede eten. En toen we stopten met de antibiotica kwamen de kaak klachten terug, opereren was geen optie want inmiddels had je ook een flinke hartruis ontwikkeld en je nierwaardes waren niet goed. Daarom heb ik je gisteren 7 augustus laten inslapen, voordat het een lijdensweg werd, je ging rustig onder veel geknuffel.
Ik zal je missen lieve jongen.

Lees hieronder het verhaal van dikkie.
Dikkie Dikkie is nieuw in de opvang gekomen in september 2017. Hij is net op tijd door lieve buurvrouwen gered van DE spuit. Bij het bezoek naar de dierenarts geweest bleek dat hij last heeft van zijn schildklier, van zijn longen en ze gaan de nieren en lever in de gaten houden. Maar we hebben goede hoop. Hij eet weer goed en is zelfs al naar buiten geweest en heeft met de andere katten kennisgemaakt. Hij word geschat op 12 jaar of iets ouder, dus kan nog wel een poosje gezellig samenwonen.

Lees hier het verhaal van de buurvrouwen: Vandaag met de buuf lieve Dikkie naar de opvang in Tiel gebracht. Dikkie woonde al tijdje bij ons in de flat, helaas konden ze niet genoeg voor hem zorgen. We merkte dat hij achteruit ging, was al samen met een andere buuf opzoek naar een fijn plekje voor hem om zijn laatste tijd door te brengen. Ook naar de dierenarts geweest en daaruit kwam dat hij artrose, astma en FIV heeft.
Ja shit, afspraak voor inslapen was al gemaakt maar gelukkig vond ik super snel een stichting in Tiel waar hij meer dan welkom was. Vandaag was het zover en hebben we hem naar zijn nieuwe huisje gebracht, meer dan blij zijn we! Ben nu bekaf. Maar hij zit goed en krijgt alle zorg die hij nodig zal hebben ❤ Hij had zich al genesteld in het mandje wat voor hem was klaar gezet en was helemaal tevreden. Super actie met m'n lieve buurvrouwtjes☺



Boris

Op 10 juli 2018 is Boris ingeslapen

Boris Lees hieronder het berichtje van Dia.

Vaarwel lieve lieve Boris, ik heb je gisteren moeten laten gaan. Je ging opeens weer hard achteruit en met al je gezondheidsproblemen, de diabetes, het verzuren van het bloed, vergrote lever, kalium verlies en stofwisselingsproblemen, waarschijnlijk de oorzaak van dit alles, was er geen hoop meer op herstel. Hij is rustig onder veel geknuffel ingeslapen. Geen pijn meer en ellende, dat was het laatste wat ik voor je uit liefde kon doen. Ik zal je missen hartje

Boris Begin februari 2018

Er is weer een nieuwe Diabeteskat in de opvang gekomen, vorige week kreeg ik een noodoproep van een dierenartsassistente. Het gaat om een jonge kat met diabetes, die met een koop van een huis is overgegaan naar de huidige eigenaar. Boris is graag buiten, dus blijft soms dagen weg ( lekker eten en slapen bij andere mensen blijkt later). Sinds een paar maanden is Boris aan het afvallen de dierenarts denkt aan stress nieuwe eigenaar..enz. Maar het afvallen gaat de laatste maand wel erg snel..1kg .. Bij de dierenarts kwamen ze er achter dat hij een hoog suiker had, de fructosamine was ook verhoogd, niet veel maar toch hoog.

En toen begon het problematisch te worden, de nieuwe eigenaar ziet geen kans om hem te behandelen, ook door zijn vrije leven. Dierenasiel wil hem niet opnemen, maar wat nu....en dan is er Stichting Kansarme Dieren. Iedereen blij, vooral de nieuwe eigenaar die gek is op de kat en ook alleen maar het beste wil voor Boris.

Dus welkom Boris, we gaan ons best doen om je weer beter te maken. Het zal een tijd duren voordat je weer de oude bent, maar we gaan er weer voor.

Pinto

Op 2 juli 2018 is Pinto ingeslapen.

Pinto Lees hieronder het berichtje van Dia.

Vaarwel lieve Pinto, ik heb je gisteren moeten laten gaan, je was op. Ik heb bijna 5 jaar voor je mogen zorgen en we hebben heel wat meegemaakt. Je kreeg allerlei kwaaltjes, maar die hebben we samen overwonnen. Maar ouderdom, daar kunnen we niets tegen doen. Pinto is 18 jaar geworden en heeft een goed leven gehad.


oktober 2015

Pinto is een kater van bijna 14 jaar oud; hij is in oktober 2013 in de opvang gekomen. Zijn baasjes gaan vaak naar Spanje waar ze een tweede huis hebben. En dan moet Pinto in het pension en dat vond hij niet zo leuk meer.
Pinto is een diabeteskat, tenminste tot vlak voordat hij naar ons toe kwam, zijn alvleesklier ging het spontaan weer doen. Tot nu toe heeft hij geen insuline meer nodig. Hij krijgt nog wel dieetvoer want oh oh wat kan hij eten.... Te zwaar worden is niet goed, dan kan zijn alvleesklier er weer mee ophouden. Pinto is een lieve kat die zich goed heeft aangepast aan het leven met de andere katten.


Daantje

Op 30 juni 2018 is Daantje ingeslapen.

Daantje Lees hieronder het berichtje van Dia.

27 juni 2018

Onze lieve Daantje ligt sinds gisteren bij de dierenarts. Gistermorgen wou hij niet eten en dat is erg vreemd, want normaal moet ik uitkijken dat hij het niet uit mijn hand slaat. Later werd hij erg sloom en lag hij alleen nog maar, ik heb hem gauw naar de dierenarts gebracht. Daar ging hij gelijk aan het infuus. Na bloedonderzoek bleek dat hij een veel te laag kalium gehalte in het bloed heeft en een infectie. Dus krijgt hij kalium en antibiotica. Vanmorgen gaat het alweer wat beter, hij eet weer zelf en het koppie komt weer overeind maar hij is nog wel erg zwak. Vanmiddag wordt het bloed weer nagekeken en hoor ik hoe nu verder, duimen jullie mee voor deze lieverd.

30 juni 2018

Helaas, de dierenarts belde net helemaal ontdaan, Daantje is overleden. Hij was zo vooruit gegaan en nu dit, totaal onverwacht, het heeft niet zo mogen zijn. Er was te veel mis in het lichaam: de FIV, suiker en ontsteking ergens. We hebben er alles aan gedaan maar helaas. Ik ben verdrietig, hij was speciaal, ze zijn me allemaal lief, maar Daantje had iets. Ik had het hem zo gegund. Ik ben zo blij dat ik naar mijn onderbuik gevoel heb geluisterd en gistermiddag nog naar hem toe ben gegaan en geknuffeld. Ik was toen zo blij dat het zo goed ging en nu dit. Vaarwel mannetje van me.

Lees hieronder het verhaal van Daantje.

Daantje 8 februari 2018

Er is weer een nieuwe Diabeteskat in de opvang gekomen. Hij heet Daantje en komt van dierenasiel Leerdam waar Denver ook vandaan komt. Hij is nog jong ongeveer 5 jaar, het is een schat van een kater. Welkom Daantje, we gaan goed voor je zorgen.


Bauke

Bauke is op 7 maart 2018 ingeslapen.

Bauke Lees hieronder het verslagje van Dia.

Lieve, lieve Bauke, ik heb je vanmorgen moeten laten gaan. Opeens was het genoeg geweest, je had veel pijn. Gisteren was er nog niets aan de hand, je hebt nog lekker gegeten en je was nog lekker buiten in de ren. Maar vanmorgen was het helemaal mis, en omdat je al zoveel gezondheids problemen had (suiker, FIV, blaasproblemen, senior) was het genoeg geweest. Ik heb bijna 2 jaar voor je mogen zorgen, nu geen pijn meer, ik zal je missen lieve vent.

Lees hieronder het verhaal van Bauke

In november 2016 is Bauke hier komen wonen, hij komt van dierenasiel Tiel. Hij is gevonden in Tiel , was mager, had veel dorst, wilde veel eten en was erg mager. Toen Diana, de beheerster van het asiel, hem zag, dacht ze gelijk aan suikerziekte. Nadat zij had gemeten, gaf het metertje een hoge score aan. Dus waarschijnlijk had ze gelijk, toch maar even wachten, misschien komt de eigenaar nog de kat ophalen. En inderdaad de volgende dag was de eigenaar om hem op te halen. Diana was er zelf niet en de kat is meegegeven met de mededeling dat hij waarschijnlijk suikerziekte heeft en dat hij naar de dierenarts moet. De volgende dag belde de dierenarts, er was een afspraak gemaakt voor euthanasie van de kat......de dierenarts weigerde dat en heeft de eigenaar over gehaald om meer onderzoek te doen. De kat bleek al een poos buiten te leven, hij plaste in huis en ze hadden een kindje gekregen en dat kon toch niet. Nooit naar een dierenarts gegaan om de oorzaak van het plassen te achterhalen. En toen hij erg mager werd, is ook geen dierenarts geraadpleegd, want hij wordt oud en dat hoort erbij.

De dierenarts heeft een bloedonderzoek laten , de nieren waren goed, wel hoge suiker, hoger dan 25 en toen ook nog maar even een aids/leucose test en die was positief. En ja hoor, de eigenaar wou hem niet meer terug, dus werd ik gebeld door Diana of ik hem kon opnemen...en zo is Bauke hier gekomen ....Welkom Bauke het gaat helemaal goed komen je hoeft nooit meer bang te zijn om buiten te moeten slapen op je oude dag...hij is 15 jaar en de eigenaar mag zich heel erg gaan schamen.

Pien

Op 24 januari 2018 is Pien ingeslapen

Pien Op 23 december 2017 is Pien nieuw in de opvang gekomen, maar helaas voor korte tijd, zij is op 24 januari 2018 ingeslapen.

Lees hieronder het verhaal van Pien.

En hier is Pien ze is nieuw in de opvang ze komt van Dierenasiel Zeist en ze heeft diabetes. Ze hebben een jaar voor haar gezorgd, wat niet mee valt in een dierenasiel. Het is tot nu toe niet gelukt om haar te plaatsen, maar we gaan gewoon door op zoek naar een nieuw baasje. Ze is mooi, maar ze heeft karakter ?? We gaan goed voor haar zorgen en wie weet vinden we een baasje voor haar.

15 januari 2018

Gisteren is Pien naar onze eigen dierenarts geweest, ik merkte dat ze pijn heeft. Er is een echo gemaakt en ze heeft een vergrote lever en de lever is erg wit, dit wijst op leververvetting. Dus heeft ze nu cerenia tegen misselijkheid en onsior als pijnstilling en we moeten haar dwangvoeren, net zolang totdat ze weer zelf gaat eten. Gelukkig laat ze het goed toe, we gaan er weer voor na alles wat je hebt door gemaakt mag dit niet het einde zijn.

23 januari 2018

Vandaag weer met Pien bij de dierenarts geweest voor bloedonderzoek, suikergehalte en de mineralen. Suiker was heel mooi bss 8.2 was 23. En ze was aangekomen in gewicht van 3,5 naar 3,9 kg in 1 week, maar ze heeft kalium tekort, dus infuus met kalium en 3 dagen kalium door het eten. Volgende week weer bloedonderzoek. Jammer genoeg is ze ook nog flink verkouden geworden, dus neusdruppels en antibiotica. Hopelijk knapt ze wat op door de medicijnen en kalium, duimen maar...

24 januari 2018

Helaas heb ik Pien woensdagavond moeten laten inslapen ze ging opeens erg achteruit. Ze werd slap en kreeg het benauwd ze ging in shock. Bij de dierenarts hebben ze nog geprobeerd om haar te redden, maar dat is niet gelukt. Lieve, pittige Pien, het heeft niet zo mogen zijn. Vaarwel mooie meid.

Shira

Op 30 november 2017 is Shira ingeslapen

Shira Shira was sinds begin augustus 2017 in de opvang. Ze was net een Felixkatje. Ze had suiker en kon niet bij haar familie blijven door persoonlijke omstandigheden en nu was ze hier in de opvang. Ze vond het wel eng hoor, al die vreemde katten en een nieuw huis, maar ze ging haar eigen gangetje. Ze wilde heel graag geaaid worden en kon heel lief mauwen.

Lees hieronder het afscheidsberichtje van Dia.

Lieve, lieve en ook soms lastige Shira. Ook van jou hebben we op donderdag 30 november afscheid moeten nemen. Je werd heel erg ziek, wou niet meer eten en na onderzoek bij de dierenarts bleek je erge bloedarmoede te hebben en vocht in de buik. In overleg met je baasje hebben we je onder veel geknuffel laten inslapen. Er was geen kans op herstel en het was goed zo om niet verder te lijden en pijn te hebben. Je bent maar heel kort bij ons geweest, maar vergeten zullen we niet gauw. Je wou geen insuline spuitjes in je lijf, dus dat heeft moeite gekost om je die te geven, maar het lukte. En al die vreemde katten vond je eerst ook maar niks, maar de laatste maand kwam je helemaal los. Je liep tussen de katten en sliep lekker in mandjes zonder op scherp te staan. En je was helemaal gek op Saskia, die komt één keer in de week helpen, zodra je haar stem hoorde, kwam je er gelijk aan en op schoot. Vaarwel meisje....

Zeus

11 oktober is Zeus ingeslapen

Zeus In mei 2017 kwam Zeus in de opvang. Hij was 5 jaar en had diabetes, zijn baasjes konden niet meer voor hem zorgen i.v.m. druk werk en veel naar het buitenland reizen. Zeus was ook niet zo dol op het kindje dat gaf hem veel stress en plaste hij wel eens buiten de kattenbak. Maar helaas heeft hij het niet gered.

Zie hieronder de tekst van Dia:
Vaarwel Zeus 11 oktober heb ik je moeten laten inslapen we hebben de strijd verloren. Je was al weken niet in orde er was iets aan de hand wat maar wat... weinig eten, keel ontsteking antibiotica kuur en je knapte weer op om een week later weer niet lekker te zijn.
Wat was er aan de hand ? Toen werd je sloom en ging het helemaal niet meer, je bent opgenomen bij de dierenarts die heeft alles onderzocht en uit de echo bleek dat het waarschijnlijk foute boel was. De darmen waren verdikt en de lymfeklieren rond de darmen waren opgezet dit wijst meestal op een lymfoom. Maar er was ook een kans dat het een heftige ontsteking was in de darmen. Dus 2 soorten antibiotica mee en prednison. Het ging een poosje goed toen hield je weer op met eten en dat zie je vaak bij kanker, even een opleving en dan is het klaar. In overleg met de eigenaar heb ik hem in mijn armen laten inslapen. Ik heb maar even voor je mogen zorgen maar je was zo lief en je was net gewend aan al die andere vreemde katten. Maar gelukkig heb je nog even mogen genieten van lekker buiten zijn en knuffelen.

Ebbe

8 oktober is Ebbe ingeslapen

ebbe Kijk eens daar hebben we Ebbe een prachtige mooie zwarte poes met suikerziekte. Ebbe is een poes van 11 jaar met diabetes, in november 2016 in de opvang gekomen. Haar baasjes zijn niet in de gelegenheid om de suiker te behandelen het is een ongeveer een jaar goed gegaan met alleen dieetvoer. Maar nu ging het niet meer ze ging veel afvallen en de waardes gingen omhoog. Wat nu... via de dierenarts kwamen ze bij ons terecht. En nu ze is ingesteld gaat het erg goed. Ze had in het begin moeilijk met de andere poezen in de opvang maar ze is er nu aan gewend. Als ze te dichtbij komen moppert ze, maar ze heeft haar plekje in de groep gevonden. Ze is graag buiten in de ren en anders lekker slapen.

Zie hieronder de tekst van Dia:
Vaarwel lieve Ebbe ik heb je vrijdag 8 oktober moeten laten inslapen. Je was al een paar weken ziek eerst weinig eten en toen niet meer eten. Bloedonderzoek wees uit dat er ergens een ontsteking was dus antibiotica kuur gestart. Eerst knapte je wat op en je begon weer wat te eten.
Maar dat duurde niet lang, de dierenarts heeft een echo gemaakt en toen bleek dat je vocht in de borstholte en buik had. Dat is geen goed teken maar we gaven je nog een kans nog een antibiotica erbij en als laatste redmiddel prednison. Maar je werd passief en kreeg het benauwd dat was een teken dat we je moesten laten gaan. Je bent rustig onder veel kusjes en geknuffel ingeslapen. Je bent bijna een jaar in de opvang geweest en je had het goed naar je zin we hadden je nog met veel plezier langer willen ver\zorgen maar helaas.

Loesje

24 augustus 2017 is Loesje ingeslapen

Vaarwel lieve lieve Loesje de laatste maanden zat het niet mee je werd blind. Loesje Daarom was je niet meer gelukkig in de opvang bij de andere katten en verhuisde je naar de privé vertrekken. Daar was je al snel gewend en was je weer happy. Tot een paar dagen geleden je raakte steeds meer in de war en je had geen rust meer steeds lopen niet eten. Het was goed mis gisteren zijn we naar de dierenarts gegaan en heb je rust gekregen. Het is mooi geweest je bent 16 jaar geworden en je hebt een goed leven gehad. Helaas door je baasjes in de steek gelaten maar niet door ons.

Copper

Copper

18 juli 2017 is Copper ingeslapen

Vaarwel lieve Copper dinsdag heb ik je laten gaan, je wou niet meer eten en je was niet lekker. De nierwaardes waren nog verder gestegen het was tijd. ik zal je missen 4 jaar heb ik voor je mogen zorgen, nu ga je terug naar je geboorteland. Het urntje van Copper is op 15 oktober opgehaald door de eigenaar hij was even in Nederland . Coppers laatste reis gaat beginnen naar haar geboortegrond Zuid-Afrika. Vaarwel Copper. Door Dia de Jonge.

In september 2014 is Copper bij ons komen wonen, een echte Zuid-Afrikaanse. Het is een mooie en lieve lapjes poes die wel eerst erg moest wennen bij ons maar dat is helemaal goed gekomen. Ze krijgt nu dieetvoer voor de chronische diarree die ze heeft, de krampen zijn weg en de ontlasting is bijna weer normaal. » Lees het verhaal van de eigenaar over Copper

Sjakie

Sjakie

januari 2017
door Dia de Jonge

Sjakie had pancreatitis (alvleesklier ontsteking), lag aan het infuus, kreeg sondevoeding en de nodige medicijnen.
Hij kreeg buikpijn, hoge koorts, wilde niet meer eten en lag alleen maar te slapen. Hij is ondanks alle goede zorg van onze fantastische dierenarts toch ingeslapen.

Vaarwel manneke ik zal je missen maar nu geen pijn meer.

We hebben op onze site eerder bericht over Sjakie,
» lees het verhaal

Stitoe

10 april 2017
Stitoe3 door Dia de Jonge

Vaarwel Stitoe lieve lieve kanjer.
10 april 2017 heb ik je moeten laten inslapen ondanks de medicatie bleef je het benauwd hebben.
je was een van de eerste opvangkatten 6 jaar heb ik voor je mogen zorgen en je bent ruim 20 jaar geworden.
Stitoe3 Nooit meer je zacht mauwtje als je honger had of een knuffel wou en achter me aan drentelen....

Ik zal je missen.

We hebben op onze site eerder bericht over Stitoe, » lees het verhaal

Bozo

januari 2017
door Dia de Jonge Bozo

Vaarwel Bozo lieve vent, in augustus 2016 ben je in de opvang gekomen je had diabetes en was besmet met kattenaids. Bozo Ik heb je moeten laten gaan januari 2017. Je kreeg zoveel pijn in je bekje dat je niet meer at, en de plekjes op je lichaam werden steeds groter. En er kwam ook een nare ontstoken plek aan je teen bij. Het was genoeg de aids heeft gewonnen. Je bent rustig gegaan Tijdens het kopjes geven en knuffelen.

Guusje

23 augustus 2016
door Dia de Jonge

Guusje Vaarwel Guusje je werd de laatste tijd steeds magerder maar je levenslust bleef goed. Volop genieten en lekker op schoot met lekker eten, maar de laatste week werd dat minder en vandaag wilde je helemaal niet meer eten en ging je je verstoppen, het was klaar.

Met Guusje is alles (de opvang) begonnen, je baasje Paula was wanhopig op zoek naar een opvang voor jouw, je was incontinent geworden na je ongeluk. Guusje kwam bij mij wonen, de eerste van vele katten die ik heb kunnen helpen. Je kreeg in de loop van de jaren vele kwalen maar je was zo sterk en je ging vrolijk door.

Maar nu was het toch echt op, samen met Paula, je baasje, hebben we afscheid van je genomen, gehuild en gelachen om je leven. Je bent 16 jaar geworden en ik heb ruim 6 jaar voor je mogen zorgen,

Ik zal je erg missen lieve lieve Guusje.

We hebben op onze site eerder bericht over Guusje, » lees het verhaal van zijn baasje

Co

Co

22 augustus 2016
door Dia de Jonge

Co is in de opvang gekomen via dierenasiel tiel hij is besmet met het FIV virus. Helaas hebben wij Co in moeten laten slapen hij was pas een paar weken in de opvang het kwijlen werd steeds erger. Dit weekend wilde hij ook niet meer eten. De dierenarts zag enorme zweren op zijn tong en in zijn bek dat wordt nooit meer beter door zijn Aids besmetting dus hebben we besloten om hem in te laten slapen.

Vaarwel Co, geen pijn meer en je laatste weken heb je veel knuffels en aandacht gehad, dat geeft een beetje troost.

Ik had je nog zo'n goed leven gegund na alle ellende dat je hebt doorgemaakt maar helaas, het was je niet gegund.

Mickey

Mickey

25 oktober 2015
door Dia de Jonge

Vaarwel Mickey. Gisteravond heb ik afscheid van je genomen. Het ging niet meer: zoveel epileptische aanvallen, niet meer kunnen lopen, omvallen, het was goed zo.

Mickey Ik zal je missen. Je knuffels, je pootjes op mijn hand, zo van "haal me eens aan". Je was altijd zo aanwezig, vocaal en soms met de nageltjes, vooral als er eten kwam had je geen geduld.

Je kwam hier nog geen jaar geleden broodmager binnen en het kostte me heel veel moeite om je weer goed te krijgen. Dat is gelukt, je was weer goed op gewicht en had het goed naar je zin in de opvang.
En nu is het allemaal voorbij. Het spijt me zo dat ik je nu ook niet heb kunnen helpen. Je bent helaas maar 8 jaar oud geworden.

Rocky

29 augustus 2015
door Dia de Jonge

Vaarwel Rocky, grote stoere vent. Je kwam hier 2 jaar geleden toen het echt niet meer ging bij je baasje. Je had zoveel stress van de kinderen dat je er bijna aan onderdoor ging. Je suiker was helemaal ontregeld en je was erg mager. Ik heb je er weer boven op gekregen en toen werd je sterk en was je de baas...

Rocky

Maar de laatste 2 weken was je dat niet meer; je kreeg een longontsteking maar je krabbelde weer op. Toen bloedafbraak en dat werd te veel voor het lichaam. We hebben er alles aan gedaan om je er weer boven op te helpen maar het ging niet meer. Gistermiddag heb ik je laten gaan. Je kreeg het erg benauwd, het was klaar. Je baasje heeft je net opgehaald om je te begraven. Ik zal je missen grote reus.

We hebben op onze site eerder bericht over Rocky, » lees het verhaal van zijn baasje

Droopy
Droopy

27 augustus 2015
door Dia de Jonge

Droopy is overleden, hij is 17,5 jaar oud geworden.
Vaarwel Droopy, lastpak, deugniet. Soms op schoot en dan weer kon je wel eens een mep krijgen... Maar toch was je speciaal rooie.

Het was genoeg, de dierenarts constateerde vocht in de buik en een gezwel, foute boel dus. Ik heb het altijd gezegd: "je gaat alleen voor je laatste reis naar de dierenarts" (hij was niet te hanteren bij de dierenarts).

Zondag ving je nog de druppels van de regen uit de lucht en moest ik weer om je lachen en maandag was het opeens anders. Je ging steeds verder achteruit.

Je hebt nu rust, gelukkig was de ellende maar kort... Dag lieve Droopy, ik zal je streken missen. Gelukkig was je baasje ook bij je voor het afscheid en je bent rustig ingeslapen.
» eerder geschreven over Droopy op onze site


Vedder

Vedder

januari 2013
door Dia de Jonge

Op 23 januari hebben we helaas afscheid moeten nemen van Vedder. Hij is anderhalf jaar bij Mathilde, een van onze gastgezinnen, geweest.
Hij heeft een goed leven gehad en is bijna 17 jaar geworden. De laatste tijd werden de gezondheids problemen echter steeds groter, zijn nieren gaven het op, en het was genoeg geweest. Vaarwel Vedder, je zult gemist worden, vooral door je baasje Mathilde.
We hebben op onze site al eerder bericht over hem, » lees hier zijn levensverhaal

Stoffel

juli 2012
door Dia de Jonge

Stoffel is heel rustig ingeslapen bij de dierenarts, geen pijn meer en wel willen maar niet kunnen. Gelukkig was je lijdensweg maar kort. Op donderdag liep je nog buiten en lag heerlijk in de schaduw te slapen. En opeens was het op, het sluimerde waarschijnlijk al veel langer, daarom heb je waarschijnlijk ook de plekjes in je bek gekregen. Je weerstand nam af, de kanker nam het over ...

Stoffel

Een jaar mocht ik voor je zorgen, en oh wat een zorgen, vooral in het begin. Die suiker, we kregen het niet snel genoeg onder controle. Je had ketoacidose en je was bijna dood, maar dankzij het juiste ingrijpen van de dierenarts heb je het gered. En daarna hebben we dankzij alle tips van de forums voor suikerkatten je suiker onder controle gekregen.
Je leven werd goed, van 3 kg groeide je naar ruim 5 kg en wat hadden we hier een plezier! Lekker buiten, lekker eten ... Het was alleen een beetje kort, ik had je nog met liefde jaren willen verzorgen, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Bibi

februari 2012
door Nette Diepeveen

Vanaf het moment dat Bibi drie maanden geleden bij mij in huis kwam was het mij duidelijk dat er iets niet klopte met haar. Ik mocht haar niet oppakken en aan haar kop komen was heel soms mogelijk. Wel kwam ze zelf kopjes geven en aandacht vragen. Bibi Het eten ging niet van harte, wat ik allemaal niet in huis heb gehaald om haar aan het eten te houden, dat wil je niet weten.
Vorige week ging het echt mis en omdat ik haar in m'n eentje niet in de mand kreeg heb ik een vriendin gevraagd me te helpen. Dinsdagavond mocht ik bij de dierenarts Kramer komen zodra ik haar in de mand had.
Haar gebit was helemaal ontstoken, en de nierstreek deed pijn bij betasting. Bloed afgenomen en ze is opgenomen. Hij zou de bloeduitslag afwachten en me dan de mogelijkheden vertellen.
Hij belde die avond nog en vertelde dat de waarden ernstig hoog waren en dat als ze die al omlaag kregen er alsnog een speciale narcose nodig was om haar gebit te renoveren, en vervolgens zou Bibi niet langer dan twee a drie jaar te leven hebben.

Dus in laten slapen was zijn advies. Ik heb dat wel nog even overlegd met Dia en die was het met ons eens.
Woensdagochtend om negen uur is ze ingeslapen nadat ik haar nog een poosje heb geknuffeld om afscheid te nemen en te vertellen wat er ging gebeuren..... En nu ligt ze op een heel mooi plekje in mijn tuin.
Heel verdrietig allemaal maar gelukkig is ze van al haar pijn en ellende verlost en dat was voor mij een hele opluchting.

 Valid XHTML 1.0 Transitional