Bewoners

Onze bewoners zijn katten die bij ons in de opvang of in een gastgezin verblijven. Ze hebben intensieve zorg nodig of zijn door hun gedrag (bijvoorbeeld incontinentie) niet plaatsbaar. Ze mogen hun leven lang bij ons wonen. We stellen ze hier even voor:

Chappie
Chappie

7 mei 2022

Maak kennis met Chapeluur (Chappie), een nieuwe diabeteskat, ze komt uit BelgiŽ. Haar baasjes konden door omstandigheden niet meer voor haar zorgen. Ze hebben alles ondernomen om haar te herplaatsen, maar dat lukte niet. We kregen een spoed en wanhopige hulpvraag en ondanks dat we vol zitten hebben we daar altijd plek voor.

Chappie had een moeilijke start, het eten ging moeizaam en toen helemaal niet meer. Ze begon te kwijlen en gaf pijn aan, dus zijn we begonnen met dwangvoeren en zijn naar de dierenarts gegaan. Die constateerde kleine zweertjes op de lip en een grote op de tong. Ze heeft het een paar jaar eerder ook gehad en door de stress van het verhuizen is het terug. De dierenarts heeft haar een dexamethason injectie gegeven en een prednoral tabletjes kuurtje. Ze krijgt ook dieetvoer en gelukkig is ze helemaal opgeknapt, ze eet weer goed en is niet meer zo mopperig. We komen er wel lieve Chappie, het gaat helemaal goed komen, nu de diabetes nog onder controle krijgen dat heeft ze al vanaf geboorte. Het heeft een jaar geduurd, voordat ze de diagnose diabetes kreeg. Ze is nog maar 3 jaar oud en heeft haar hele leven al gezondheidsproblemen.Afroulis
Afroulis

25 april 2022

Maak kennis met Afroulis uit Griekenland, ze doet het heel goed in de groep. Ze is zoals alle katten die uit Griekenland komen super lief en aanhankelijk.

Maak kennis met Tigritsas het andere Griekje, hij is zoals de anderen heel erg lief. Hij hoeft op dit moment geen insuline meer te krijgen, zijn waardes zijn goed. Hij krijgt nog wel een supplement voor zijn lever. Maar het gaat heel erg goed met hem, hij is een beetje verkouden geworden door de grote verandering in zijn leven. Maar hij is graag buiten en spelen met de anderen vindt hij ook erg fijn.Tigritsas
Tigritsas

25 april 2022

Maak kennis met Tigritsas het andere Griekje, hij is zoals de anderen heel erg lief. Hij hoeft op dit moment geen insuline meer te krijgen, zijn waardes zijn goed. Hij krijgt nog wel een supplement voor zijn lever. Maar het gaat heel erg goed met hem, hij is een beetje verkouden geworden door de grote verandering in zijn leven. Maar hij is graag buiten en spelen met de anderen vindt hij ook erg fijn.De twee...
de twee

18 oktober 2021

Welkom twee schatjes uit Griekenland: Janine en Jasmine. Zij komen van de opvang van Flora, waar ook onze andere 3 katjes vandaan komen.

De drie...
Drie
14 juni 2021
We hebben afgelopen maandag 14 juni 2021 drie Griekse stumpertjes van Schiphol gehaald. Onze hulp werd weer ingeroepen door onze Griekse vriendin. Maak kennis met Parky de slechtziende , Deaf die verschillende medische problemen heeft en besmet is met aids en Magou die snottert en ook besmet is met aids.Luna
Luna

10 juni 2021

En kijk eens wie we daar hebben Luna, ze is helaas terug gekomen naar de opvang. Ze ging haar oude gedrag vertonen waarvoor ze al eerder in het asiel is teruggebracht. Ze gaat zonder aanleiding in de aanval zodat de eigenaar bang voor haar wordt. Dit gedrag toont ze niet in opvang maar blijkbaar wel als ze alleen bij een baasje is. Het is wel een katje met karakter als ze schrikt of het staat haar niet aan dan komen de nageltjes. Dus lieve ondeugende Luna blijft nu lekker bij ons wonen dat is blijkbaar wat ze wil. Welkom weer Luna we gaan goed voor je zorgen.


Nog even de historie...
19 januari 2021

Luna is geplaatst en ze is al naar haar nieuwe huisje vertrokken. Iedereen bedankt voor het delen en reacties.

Nieuw baasje gezocht voor Luna. Luna is een lief en eigenwijze poes van 5 jaar. Het is een poes die graag aangehaald wordt en graag in je gezelschap verkeert. Maar het is geen schoot poes, ze wil graag haar eigen gang gaan en niet tot iets gedwongen worden. Andere katten vindt ze niet zo geslaagd, ze heeft graag het huis voor zich alleen. Ze is ingeŽnt, gechipt en gesteriliseerd. Omdat ze gezond is en jong gunnen we haar een eigen huisje. Wie geeft haar een kans op een fijn nieuw leven, het bericht delen is ook helpen.

3 oktober 2020

Een paar weken geleden is Luna in de opvang gekomen, ze komt van een andere opvang. Het is een pittig, maar ook lief poesje, ze komt uit het asiel waar ze het helemaal niet naar de zin had. Het is een lief poesje zolang je geen druk op haar legt, we gaan haar proberen te herplaatsen bij iemand die geduld heeft en niets van haar wil.

Minoes
Minous

14februari 2021

Minous is alweer een paar weken geleden in de opvang gekomen. Ze is 14 jaar en afgestaan door haar eigenaar, omdat ze een wildplasser is geworden. Er is alles aan gedaan om de oorzaak te vinden, het speelt al een poos en het gaf veel stress voor de kat en de eigenaar. Daarom zag de eigenaar geen andere uitkomst dan Minous herplaatsen, maar wie wil een kat met dit probleem. Wij kregen het verzoek om Minous op te nemen en dat hebben we gedaan. Minous is een poes met een eigen willetje, maar dat mag, niets moet en haast alles mag. Welkom thuis Minous, we gaan goed voor je zorgen.Brokkie
Brokkie

18 januari 2021

Maak kennis met Brokkie, een nieuwe kat in de opvang. Hij is gevangen door Stichting Zwerfkat Boxtel. Hij was in een slechte conditie, hij had heel erge oormijt, pijnlijke poot ( die gebroken is geweest). Hij is angstig, maar vindt stiekem aandacht en veel aaien wel erg fijn. Hij heeft waarschijnlijk veel meegemaakt op straat, het leven is hard voor een zwerver. Maar die tijd is nu over, binnenkort gaat hij naar de dierenarts voor zijn gebit en de dierenarts laten beoordelen hoe nu verder met de eens gebroken poot. Hij is bij ons in de opvang gekomen, omdat hij besmet is met kattenaids, we hebben al meer besmette katten van Stichting Zwerfkat Boxtel opgevangen. En dat waren ook hele lieve katten, ondanks hun zwervers bestaan. Welkom Brokkie, we gaan goed voor je zorgen.Karel
Karel

24 november 2020

10 december 2020 Dinsdag 24 november is een nieuwe kater in de opvang gekomen, lees hieronder zijn verleden, het is weer bedroevend. Karel is een kater van ongeveer 9 jaar, hij is door zijn baasje in de steek gelaten. Zijn baasje is verhuisd en Karel bleef achter. De buurt heeft hem eten gegeven, maar nu het slechter weer werd, hebben ze hulp gezocht. En dat kregen ze door een goede vriendin die ook katten vangt en opvangt. Maar het viel haar op dat hij erg veel dronk, daarom kreeg ik een berichtje voor advies. Ik ben gaan kijken en heb de bloedsuiker gemeten, die was iets verhoogd. Ik heb hem meegenomen en ben met hem naar de dierenarts gegaan. Er is volledig bloedonderzoek gedaan en alles was goed, schildklier, lever en nieren. Hij had wel hoog suiker BSS 22.6, de fructosamine was wel goed. Ook heeft hij een slecht gebit en is niet gecastreerd, ingeŽnt en gechipt. Volgende week wordt zijn gebit gedaan en daarna als dat hersteld is castreren enz.
De urine laten testen, dat geeft veel suiker aan en ik heb zelf een paar keer gemeten 16.3 enz. Dus suiker is waarschijnlijk heel recent, vandaar dat de Fructosamine nog niet verhoogd is. In overleg starten we vanavond met 1 ie. Het is een hele lieve kater, die een nieuwe kans verdient en die gaan we hem geven.

Toby
Toby

16 Mei 2020

Er is een nieuwe bewoner gekomen. Hij heet Toby en hij is 8 jaar en het is een Brits langhaar. Helaas heeft Toby vanaf kitten al chronische niesziekte. En het ging niet meer in huis, vandaar het verzoek om Toby nog een mooi leven te geven in onze opvang. Waar alles beter is schoon te houden dan in een gewoon huis. Welkom lieve Toby, we gaan goed voor je zorgen.Kyra
Kyra

April 2019

Begin april is Kyra in de opvang gekomen, ze is 10 jaar.
Ze kon niet langer bij haar baasje blijven door een verhuizing.
Ze is herplaatst, maar dat is helaas niet goed gegaan, omdat ze daar niet gelukkig was. Dus moest ze terug naar haar vorige baas, maar dat kon niet. Dan naar het asiel, maar die eist een gezondheid verklaring van een dierenarts, dus dat heeft de eigenaar netjes gedaan.
Maar toen begonnen de problemen, ze blijkt iets te hoge suiker te hebben, ook de fructosamine was een fractie te hoog. Nog geen suiker, maar wel een risico op suiker, ze is ook te dik, dus afvallen zou al erg helpen. Maar dit was een probleem voor het asiel, ze willen het risico niet lopen dat ze straks met een suikerkat opgescheept zitten. Dus dat ging niet door, maar wat dan?

Toen kwam ze bij onze stichting uit en kregen wij een mailtje met het verzoek of we Kyra konden opnemen. En omdat de situatie voor Kyra en de eigenaar zo verdrietig is, hebben we Kyra opgenomen. Omdat Kyra al zoveel veranderingen in korte tijd had moet doorstaan, was ze in het begin alles behalve vriendelijk. Maar nu na een paar weken kalmeerde ze en ze loopt nu los tussen de andere katten en ik kan haar als ze het wil aanhalen.

Welkom Kyra je mag hier lekker je eigen gang gaan, er moet niets en er mag veel.

Ronja
Ronja

18 september 2018

Er is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen, Ronja, een meisje van 12 jaar. Ze komt uit een dierenasiel, waar ze 3 jaar met veel liefde verzorgd is. Het plaatsen ging maar niet lukken, omdat Ronja problemen heeft met haar blaas en daardoor soms wat urine lekt. Ze krijgt speciaal voer om haar blaas rustig te houden en pijnstilling. Welkom lieve Ronja, we gaan goed voor je zorgen.

Sjors
Sjors

19 mei 2018

Lees hieronder het berichtje van Dia:

Hieronder het verhaal van Sjors: helaas heeft niemand zich gemeld om Sjors een nieuw huisje te geven. We hadden al een poosje contact met de eigenaar van Sjors, ze hebben heel erg hun best gedaan om Sjors goed te behandelen. Ze zijn gestart met de insuline, maar op lange termijn was dit niet te doen. Hij was nog maar een week bij zijn huidige eigenaar toen de diagnose suikerziekte viel. En terug naar zijn oude baas was onmogelijk, er werd een beroep op ons gedaan en ondanks dat het eigenlijk vol, hebben we toch Sjors opgenomen, omdat dit zo verdrietig was voor iedereen.

Welkom Sjors, we gaan goed voor je zorgen. Diabeteskat nummer 10.


Het verhaal van Sjors

Sjors is een lieve gecastreerde kater van bijna 5,5 jaar oud. Hij is altijd netjes gevaccineerd en tot op heden altijd gezond geweest. Het is een aanhankelijke kat die graag bij je komt liggen. Hij heeft altijd binnen geleefd en is het enige huisdier in huis. Na verhuizing viel op dat hij meer is gaan drinken en plassen en na een aantal onderzoeken is gebleken dat Sjors suikerziekte heeft. Helaas is zijn huidige baasje niet in de mogelijkheid om Sjors de zorg te bieden die hij nu nodig heeft.

Daarom proberen zij een nieuw baasje voor Sjors te vinden die deze zorg kan dragen.


 Valid XHTML 1.0 Transitional