Bewoners

Onze bewoners zijn katten die bij ons in de opvang of in een gastgezin verblijven. Ze hebben intensieve zorg nodig of zijn door hun gedrag (bijvoorbeeld incontinentie) niet plaatsbaar. Ze mogen hun leven lang bij ons wonen. We stellen ze hier even voor:

Chester
Chester

Mei 2019

Maak kennis met Chester, een kater van 12 jaar met diabetes. Hij is sinds enkele weken in de opvang, we kregen een noodkreet van een dierenarts. Chester zijn eigenaar is al op leeftijd en kan door gezondheidsklachten zijn suiker niet behandelen. Dat is heel erg verdrietig voor de eigenaar als je afstand moet doen van je geliefde kat. Maar de eigenaar gunde hem nog een goed leven. En dat krijgt hij in onze opvang, het gaat nu goed met hem. Toen hij hier aankwam, was hij een beetje benauwd, maar na een flinke antibiotica kuur is hij helemaal opgeknapt . Welkom Chester, we gaan goed voor je zorgen.

Kyra
Kyra

April 2019

Begin april is Kyra in de opvang gekomen, ze is 10 jaar.
Ze kon niet langer bij haar baasje blijven door een verhuizing.
Ze is herplaatst, maar dat is helaas niet goed gegaan, omdat ze daar niet gelukkig was. Dus moest ze terug naar haar vorige baas, maar dat kon niet. Dan naar het asiel, maar die eist een gezondheid verklaring van een dierenarts, dus dat heeft de eigenaar netjes gedaan.
Maar toen begonnen de problemen, ze blijkt iets te hoge suiker te hebben, ook de fructosamine was een fractie te hoog. Nog geen suiker, maar wel een risico op suiker, ze is ook te dik, dus afvallen zou al erg helpen. Maar dit was een probleem voor het asiel, ze willen het risico niet lopen dat ze straks met een suikerkat opgescheept zitten. Dus dat ging niet door, maar wat dan?

Toen kwam ze bij onze stichting uit en kregen wij een mailtje met het verzoek of we Kyra konden opnemen. En omdat de situatie voor Kyra en de eigenaar zo verdrietig is, hebben we Kyra opgenomen. Omdat Kyra al zoveel veranderingen in korte tijd had moet doorstaan, was ze in het begin alles behalve vriendelijk. Maar nu na een paar weken kalmeerde ze en ze loopt nu los tussen de andere katten en ik kan haar als ze het wil aanhalen.

Welkom Kyra je mag hier lekker je eigen gang gaan, er moet niets en er mag veel.

Blitsey
Blitsey

25 december 2018

Berichtje van Dia

Blitsey is een hele lieve, 4 jaar oude gecastreerde kater. Blitsey heeft diabetes, maar de eigenaar kon niet meer voor hem zorgen. Daarom zat hij bij de dierenartspraktijk in Alkmaar. Blitsey is een hele lieve kater van nog maar 4 jaar die suiker en blaasgruis heeft. Welkom lieverd het gaat helemaal goed komen, je doet het al heel goed, nu nog in de opvangkooi om te wennen. Maar binnenkort kan je ook lekker los lopen.

Willem
Willem

24 november 2018

Berichtje van Dia

Welkom Willem, je bent 14 november in de opvang gekomen. Je bent nog maar 4 jaar en je hebt diabetes, je baasje kon niet meer voor je zorgen en de dierenarts heeft een berichtje op Facebook gezet. Want euthanasie was geen optie maar wat dan.... Deze zieke kat moet wel behandeld worden, anders wordt hij steeds zieker. Ik zag het bericht en heb gelijk gereageerd, voor noodgevallen houden we altijd een plekje vrij.
De eigenaar en dierenarts blij en Willem ook natuurlijk. kattekop

Willem is een ontzettend lieve kater, die wel erg afgevallen is, maar dat komt wel goed. Hij stapt hier al rond alsof hij er al jaren woont, we gaan goed voor je zorgen lieve Willem.

Valla
Valla

8 september 2018

Vandaag is er een nieuwe bewoner binnen gekomen, Valla, een poes van 1,5 jaar die door omstandigheden niet bij haar baasje kon blijven. Valla heeft epilepsie, ze krijgt er medicijnen voor en tot nu toe is het onder controle. Welkom Valla, we gaan goed voor je zorgen.

29 september 2018

Met nieuwkomer Valla gaat het erg goed het is een lieve poes die geen probleem heeft met andere poezen. Ze loopt hier rond alsof ze er al jaren is. Ze heeft geen epilepsie aanval meer gehad, dus de medicijnen doen goed hun werk.

Ronja
Ronja

18 september 2018

Er is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen, Ronja, een meisje van 12 jaar. Ze komt uit een dierenasiel, waar ze 3 jaar met veel liefde verzorgd is. Het plaatsen ging maar niet lukken, omdat Ronja problemen heeft met haar blaas en daardoor soms wat urine lekt. Ze krijgt speciaal voer om haar blaas rustig te houden en pijnstilling. Welkom lieve Ronja, we gaan goed voor je zorgen.

Mac
Mac

Op 17 juli is Mac bij ons gekomen van Brenda van de Laak van Stichting Zwerfkat Boxtel

Berichtje van Brenda:

Lieve, knappe Mac! Als voormalig zwerver met kattenaids heb je nog niet zoveel geluk gehad in je leven. Je ziet er inmiddels al een stuk beter uit dan toen je bij ons binnen kwam. De goede zorgen doen je goed. Er zijn nu mensen die om je geven en goed voor je zorgen. Afgelopen zondag ben je verhuisd naar Dia van Stichting Kansarme Dieren. Je laat je al aaien en je hebt zelfs al kopjes gegeven.

Het ga je goed lieve Mac, we wensen je het allerbeste! Dat heb je dik verdiend!

Sjors
Sjors

19 mei 2018

Lees hieronder het berichtje van Dia:

Hieronder het verhaal van Sjors: helaas heeft niemand zich gemeld om Sjors een nieuw huisje te geven. We hadden al een poosje contact met de eigenaar van Sjors, ze hebben heel erg hun best gedaan om Sjors goed te behandelen. Ze zijn gestart met de insuline, maar op lange termijn was dit niet te doen. Hij was nog maar een week bij zijn huidige eigenaar toen de diagnose suikerziekte viel. En terug naar zijn oude baas was onmogelijk, er werd een beroep op ons gedaan en ondanks dat het eigenlijk vol, hebben we toch Sjors opgenomen, omdat dit zo verdrietig was voor iedereen.

Welkom Sjors, we gaan goed voor je zorgen. Diabeteskat nummer 10.


Het verhaal van Sjors

Sjors is een lieve gecastreerde kater van bijna 5,5 jaar oud. Hij is altijd netjes gevaccineerd en tot op heden altijd gezond geweest. Het is een aanhankelijke kat die graag bij je komt liggen. Hij heeft altijd binnen geleefd en is het enige huisdier in huis. Na verhuizing viel op dat hij meer is gaan drinken en plassen en na een aantal onderzoeken is gebleken dat Sjors suikerziekte heeft. Helaas is zijn huidige baasje niet in de mogelijkheid om Sjors de zorg te bieden die hij nu nodig heeft.

Daarom proberen zij een nieuw baasje voor Sjors te vinden die deze zorg kan dragen.

Amor
Amor

Amor leefde al jaren op straat in België toen hij werd gered van euthanasie. Hij was er erg slecht aan toe en bleek suikerziekte te hebben. Amor is in september 2016 bij ons gekomen en mag voor altijd blijven. Hij moest gecastreerd worden en ook zijn gebit moest in orde gemaakt worden, alles is getrokken. De oren waren vol met oorsmeer en zijn schoongespoeld. Hij werd ook gelijk gecastreerd en gekamd. Verder is hij gezond, hart en longen zijn goed, Alles is in één keer gedaan, dan hoefde hij maar één keer onder narcose. We zijn heel wat maanden verder en het gaat nu heel goed met Amor.

Jip
Jip

Jip is ooit op straat gevonden en via Stichting Zwerfkat in Boxtel opgevangen. Hij was er slecht aan toe, maar hij heeft het gered! Ze dachten dat hij suiker had en hij kwam in juli 2016 in Tiel terecht. Suiker bleek loos alarm, maar hij heb wel kattenaids. Ook is hij ergens allergisch voor, dus om te voorkomen dat hij de hele dag zit te krabben, krijgt hij Atopica.

tommie
Tommie

Er is in januari 2017 weer een nieuwe kat in de opvang Tommie. Zijn baasje was ernstig ziek en er werd wanhopig gezocht naar een nieuw huisje voor Tommie.
De familie was niet in staat om hem in huis te nemen Tommie heeft diabetes en vraagt dus tommie speciale zorg. Van de kleindochter kreeg ik een verzoek om Tommie op te vangen en gelukkig hebben we het kunnen regelen voordat opa overleden is.
Ze hebben hem nog gerust kunnen stellen dat zijn lieveling een nieuw thuis had gevonden hij was zo blij.
Het gaat goed met Tommie hij begint al aan de nieuwe situatie te wennen.

Sjoerd
Sjoerd

In april 2017 is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen. Hij zou vorig jaar al komen maar de eigenaar heeft het toen uit gesteld omdat het weer goed ging.
Sjoerd plast namelijk in huis en sinds er een kindje is bijgekomen is het erger geworden ze hebben er alles aan gedaan maar Sjoerd en kindjes is geen goede combinatie.
Sjoerd En elk moment komt kindje nummer 2 dus het kon echt niet meer met veel verdriet voor de eigenaar is Sjoerd hier komen wonen. Het is een lieve kater van 12 jaar oud en het gaat goed met hem hij loopt al gewoon tussen de andere katten of hij niet anders gewend is.

Welkom Sjoerd we gaan goed voor je zorgen.

Loes
Loes

Loes is sinds september 2016 in de opvang en het gaat heel goed met haar. We zijn gelijk begonnen met een afval traject via de dierenarts. En ze is al ruim 2 kg kwijt daardoor heeft ze ook steeds minder insuline nodig. Hieronder staat het verhaal van de eigenaar.

Ik ben op zoek noek naar een huis voor Loes. Loes de suikerpoes is een dikke Poes die houdt van knuffelen en nog meer van eten. 4 jaar geleden haalden wij Loes uit het asiel. Er werd ons verteld dat wij het laatste adres zouden worden voor Loes. Loes was al 4 x terug gebracht naar het asiel. Ze plaste in huis.Ze woog toen wij haar kregen bijna 10 kg. Wij waren er van overtuigd dat wij Loes het ideale huis konden bieden. Loes dronk heel veel en sliep ook veel. Het plassen in huis was nog wel aanwezig, maar het was voor ons te behappen. Na een jaar was Loes sloom. Iedere dag slomer. Naar het dierenziekenhuis bij t umc.Daar heeft Loes een week doorgebracht. Loes werd diabetes Poes. We zijn 2 jaar bezig geweest om haar goed ingesteld te krijgen. Haar gewicht zakte, maar kwam gelijkelijk weer wat aan. Het plassen in huis nam weer toe. Dit was minder toen ze net gediagnostiseerd was. Sinds onze dochter geboren is neemt het steeds meer toe.
Loes nu....
Loes de tweede Een kattengedragsdeskundige heeft tips gegeven en deze hebben we uitgevoerd. Periodes gaat het beter, maar vaker niet dan wel. Het is voor ons niet meer mogelijk om Loes bij ons te houden. Het gaat niet meer. Met pijn in mijn hart plaats ik dan ook deze advertentie. Het is echt een lieverd. Het meest cru is dat als er geen huisje komt zowel de dierenarts als het asiel ook tot maar 1 oplossing komen voor Loes. Is er iemand die het nog 1 keertje wil proberen met Lieve Loes.

Joost
Joost

Joost is een lieve kater van ongeveer 8 jaar, die via dierenasiel Tiel in september 2014 in de opvang is gekomen. Hij heeft suiker.
Het was een zwerver die van straat is geplukt met een huidprobleem. Daar heeft hij medicijnen voor gekregen die suikerziekte kunnen veroorzaken dus het kan zijn dat Joost kan "genezen" van de suikerziekte.
Hij moet wel speciaal voer hebben voor zijn huidprobleem maar het is nu onder controle.

Hannie
Hannie

Hannie is in maart 2015 naar de opvang gekomen. Ze heeft ook suiker, nummer 7 van de suikerkatten. Het gaat goed met Hannie, ze vindt al die andere katten nog wel een beetje eng maar ze durft steeds meer. Haar suiker is goed onder controle en ze heeft geen stress meer.
Dit is wat haar baasje schreef:
"Omdat ik zoveel om haar geef ben ik al een jaar intensief bezig om een goed huisje te zoeken. Ik wil haar niet zomaar ergens plaatsen. Spoed wordt nu echt spoed omdat we zien dat zij erg veel stress heeft, vanwege de drukte van mijn zoontje. Ze zondert zich steeds meer af en alleen wanneer mijn kleine op bed ligt zoek ze ons op en komt dan graag even op de bank kroelen. Dit is niet wat zij verdient! Ook omdat er een tweede kind op komst is wordt het nu een noodkreet. De toenemende stress wil ik haar besparen."

Donovan
Donovan

Donovan komt van de Zaanse stichting dierenzorg. Via het forum diabeteskatten kwam ik er achter dat Donovan, die diabetes heeft, in het dierenasiel zat. Het ging niet goed met hem het asiel was niet in de gelegenheid om insuline te spuiten.
Ik heb contact gezocht met het dierenasiel, en men was heel blij dat wij hem opnamen. In mei 2014 is hij gebracht. Hij is ongeveer 10 jaar oud en is gevonden als zwerver dus zijn verleden is niet bekend, maar hij is super lief dus is huiskat geweest.
Over de financiën hoeven we ons ook geen zorgen te maken want Donovan is op afstand geadopteerd en alle kosten worden betaald.

Didi
Didi

Didi is een half langharige lapjespoes van ongeveer 10 jaar oud met een goede gezondheid. Ze is in onze opvang terecht gekomen omdat ze in huis plaste. Daarom was de eigenaar van plan om haar te laten inslapen.
Ze is nu een half jaar in de opvang / gastgezin en daar heeft ze nooit buiten de kattenbak geplast. We kunnen natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen dat ze niet weer dit gedrag gaat vertonen.
» Lees meer over Didi


 Valid XHTML 1.0 Transitional