Het Stoffelfonds

(Sinds kort ook voor honden)

Steeds meer krijgen wij aanvragen vanuit de regio om diabeteskatten op te vangen, vaak nog jonge katten die door persoonlijke omstandigheden niet bij de eigenaar kunnen blijven en dan als uiterste optie bij de dierenarts ter euthanasie worden aangeboden.

Suikerziekte is geen doodvonnis: noch voor mensen, noch voor dieren. Wie wordt gediagnosticeerd met suikerziekte, kan met enkele aanpassingen een heel gewoon leven leiden. Dit geldt ook voor katten met suikerziekte. Helaas denken veel mensen dat een kat met suikerziekte zielig is, erg lastig te verzorgen of torenhoge kosten met zich meebrengt.

Het Stoffelfonds is opgericht om eigenaren met beperkte financiŽle middelen voor de eerste periode te ondersteunen met middelen, zoals insuline en spuiten. En de kat kan gewoon bij de eigenaar blijven. Dat is het beste voor de kat en voor de eigenaar.

Het Stoffelfonds maakt deel uit van de Stichting Kansarme Dieren te Tiel.

Stoffel Stoffel, de diabeteskat die in juli 2012 overleden is, staat symbool voor onze Stichting. Stoffel was een erg lieve zwart/witte kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij werd in juni 2011 gevonden in Eck en Wiel, meer dood dan levend. Hij woog nog maar 3 kg en dat voor een volwassen kater....... Na verschillende keren bij de dierenarts behandeld te zijn (met spoed aan het infuus tegen uitdroging) bleek hij suikerziekte te hebben. De suikerziekte was goed onder controle en hij had het prima naar zijn zin, maar helaas werd een andere ziekte (kanker) hem fataal.


Het hart van onze missie is dat de diabeteskatten zolang mogelijk bij hun eigenaren blijven

Als er eigenaren zijn van katten met diabetes die het financieel zwaar hebben, kunnen wij ondersteuning geven door middel van het opsturen van materialen; we denken dan aan insuline, spuiten, teststrips. Ook kunnen we overleggen over een beperkte bijdrage in kosten voor de dierenarts met betrekking tot de diabetes en het geven van voorlichting over de juiste behandeling.

Als dat niet mogelijk is begeleiden we de eigenaren van diabeteskatten om via sites zoals Red een Suikerkat, Suikerkattenpunt en het diabeteskattenforum een nieuw baasje te zoeken.

We bieden twee ondersteuning programmaís aan, te weten een eenmalige ondersteuning en een langdurige ondersteuning. Deze zijn te vinden onder de linkjes.

 Valid XHTML 1.0 Transitional