Het Stoffelfonds


1. Eenmalig ondersteuningsprogramma

Voor wie?

Ons eenmalige ondersteuningsprogramma is voor eigenaren van katten (nu ook voor honden) met diabetes die net het nieuws te horen hebben gekregen over de diagnose van hun kat en moeite hebben om de kosten te berekenen. Een startlevering van insuline en een testkit zal worden verstrekt, samen met informatie over hoe u uw voorraad goedkoop en bij welke (online)winkel kunt aanschaffen.

Wat?

Ons eenmalige ondersteuningsprogramma biedt een glucosetestkit en insuline voor 3 maanden voor degenen met een laag inkomen. Eenmaal bijgekomen van de schrik is er wat tijd nodig om inzicht te krijgen in de kosten van de behandeling en dit te kunnen overzien op langere termijn en daarvoor geld apart te houden. Wij vragen hiervoor geen bewijs van de inkomensstatus, maar een schriftelijke verklaring van de eigenaar over de noodzaak van de benodigdheden. Samen met de benodigdheden wordt er advies gegeven over goede zorg voor de diabeteskat door o.a. het Diabeteskattenforum en het Suikerkattenpunt.

Vereisten:

  • Schriftelijke motivering waarom u eenmalige hulp met de glucosekit en insuline nodig heeft.
  • Bereid zijn om een dieet met weinig koolhydraten aan uw diabeteskat te geven (op het diabeteskattenforum staan lijsten van zowel droogvoer als natvoer met de hoeveelheid koolhydraten).
  • Bereid zijn om te leren hoe u de bloedglucose thuis kunt testen met een meegeleverde meter. We kunnen u tips geven over hoe u dit moet doen; het is gemakkelijk te leren!
  • Bereid zijn om mee te doen en actief te zijn op het diabeteskattenforum voor regelmatig doseringsadvies. Als u beperkt bent in uw toegang tot internet, kunnen we uitzonderingen maken op deze regel en met u samenwerken aan andere opties.

Hoe?

Geef op het onderstaande formulier duidelijk aan of u zich aanmeldt voor het eenmalige ondersteuningsprogramma of voor langdurige ondersteuning. Het formulier is ingericht voor katten maar kan ook voor honden worden gebruikt. Als het om een hond gaat zet dat dan duidelijk in het venster "Is er nog iets dat je zou willen toevoegen".

Klik op onderstaande link en u wordt doorgestuurd naar het aanmeldformulier.

»Naar het formulier.

 Valid XHTML 1.0 Transitional