Rocky

augustus 2013
Het laatste jaar voordat Rocky een plek kreeg bij de stichting Kansarme Dieren ging het niet goed met hem. Hij heeft al enkele jaren  suikerziekte, maar dit was in het begin goed onder controle. Maar met name het laatste jaar viel hij zo erg af dat het gevaarlijk leek te worden voor zijn gezondheid. Hij is dan al 14, maar volgens de dierenarts was hij verder in orde. We moesten het er maar mee doen. We denken dat de komst van onze twee kinderen de afgelopen jaren heeft gezorgd voor veel stress bij Rocky. We wonen in een klein appartement en Rocky zonderde zich veel af en zocht alleen aandacht zodra de kinderen naar bed waren. Hij begon erg timide te worden.

Rocky heb ik uit het asiel gehaald toen hij 6 jaar was. Zijn geschiedenis was niet bekend, het was en is een kat waar je niet omheen kunt. Een waardige, charismatisch kater op mooie lange benen. Hij is een binnenkat, maar het zou me niet verbazen dat hij in zijn hoogtijdagen de koning van de straat zou zijn geweest als hij naar buiten zou kunnen. Hij is  een ontspannen, coole kat en altijd goed gehumeurd, hij is voor geen enkele kat of hond bang en zoals de dierenarts merkte vecht hij zich liever dood dan iets te accepteren wat hij echt niet wil. Aanvankelijk wilde we hem Spinoza noemen, maar na een bezoek bij de dierenarts wisten we dat het Rocky moest zijn.

Hij heeft een aantal mooie jaren gehad toen hij helemaal in het centrum van de aandacht stond. We wandelden met hem in de bossen en hij vond het altijd geweldig om te stoeien en hem uit te dagen. Dat had hij nodig. Maar aan de andere kant was het een kat waar je echt een intense relatie mee kunt opbouwen, hij is het levende voorbeeld dat kracht en sensitiviteit goed samen kunnen gaan. Hele avonden kon hij zich op schoot nestelen. Dat missen we.

Rocky

Bij de geboorte van onze eerste zoon hebben we Rocky zo goed mogelijk betrokken bij de gezinsuitbreiding en het ging redelijk goed totdat hij sterk genoeg was om Rocky aan de staart door de kamer te trekken en onze zoon kennismaakte met de nagels van Rocky. Onze taak was die van een politieagent. Bij de geboorte van onze tweede zoon lukte het niet goed om zowel de veiligheid van Rocky als die van onze kinderen te waarborgen. En we merkten ook dat Rocky het echt niet meer leuk vond bij ons.

We konden niet meer goed voor hem zorgen en zochten in onze vriendenkring een nieuw huis voor hem. Maar een suikerkat vraagt nu eenmaal structuur en op vaste tijden zijn eten en medicijnen, daarbij is hij al op leeftijd. Het lukte niet en het asiel waar we hem vandaan hadden zagen geen andere oplossing dan hem te laten inslapen. Dat konden we niet en we zijn erg blij en dankbaar dat hij bij stichting Kansarme Dieren welkom was.

We hopen dat Rocky zijn gezondheid zich enigszins herstelt en dat hij een mooie oude dag kan hebben, iets wat wij hem niet meer konden geven. En we hebben gemerkt dat hij in erg goede handen is. We wensen de stichting, en in het bijzonder Dia, daar veel succes en plezier mee.

Erik te Winkel

 Valid XHTML 1.0 Transitional