Bewoners - Copper

In september 2014 is Copper bij ons komen wonen, een echte Zuid-Afrikaanse. Het is een mooie en lieve lapjes poes die wel eerst erg moest wennen bij ons maar dat is helemaal goed gekomen. Ze krijgt nu dieetvoer voor de chronische diarree die ze heeft, de krampen zijn weg en de ontlasting is bijna weer normaal.

Hieronder het verhaal van Copper, geschreven door de eigenaar:

Copper

Wij hebben vanwege een complex zindelijkheidsprobleem en een aankomende immigratie een groot probleem met onze kat Copper. Copper is neurotisch, goed met mensen maar moeilijk met andere dieren, ze is niet zindelijk en poept en plast elke dag in huis. Ze gaat zelfs vaak met haar hoofd in de kattenbak zitten, en toch buiten de kattenbak zitten poepen.

Wij hebben de gesteriliseerde kat Copper ongeveer 4 jaar oud van kennissen gekregen toen we nog in Zuid-Afrika woonden. Copper is nu waarschijnlijk 9 jaar. Copper is een schattig en lief beest maar wel heel schrikachtig en neurotisch. Copper was toen ze bij ons kwam niet zindelijk, maar in Zuid-Afrika waren de poep- en plasproblemen in eerste instantie nog iets minder groot. Maar nadat we binnen Zuid-Afrika nog een keer van huis zijn veranderd, werden de problemen steeds groter.

Vorig jaar september zijn wij na 5 jaar terug naar Nederland verhuisd. Copper is meegereisd in het vliegtuig (in het ruim), er was geen quarantaine periode. In Nederland aangekomen was Copper er verschrikkelijk slecht aan toe, volledig in paniek, en het gedragsprobleem van Copper is dramatisch verslechterd. We zijn vaak bij de dierenarts geweest en hebben zelf allerlei middeltje van de dierenwinkel geprobeerd.

In ons huis in Den Haag kan ze naar buiten maar alleen maar op een achterplaats, geen tuin. Daar is ze nu meestal te bang voor, en het is bijna elke dag mis. Ondanks de mogelijkheid, dwz een kattenbak binnen en een kattenbak buiten op de achterplaats, meestal in huis poepen en plassen. We hadden gehoopt om een boerderij voor de kat te vinden, maar dit is niet gelukt. We willen Copper niet zomaar aan iemand geven want het is echt een groot, en waarschijnlijk blijvend, probleem. We willen Copper niet laten inslapen maar een uitzichtloos leven in een kooi in een asiel willen we ook niet voor haar.

Met vriendelijke groet, Florentien, Jack en Bowi

 Valid XHTML 1.0 Transitional