Vedder

september 2011
Even voorstellenů
Mijn naam is Mathilde, 25 jaar oud en ik ben sinds begin dit jaar gastgezin bij de Stichting Kansarme Dieren. Halverwege vorig jaar heb ik door omstandigheden afscheid moeten nemen van mijn kat en daarna wou ik graag weer een nieuwe om me heen. Maar omdat ik verhuisd was naar een kleine studio op 3 hoog was het lastig. Ook wist ik niet of ik weer jaren wilde "tekenen" voor een kat.

Vedder Ik ben rond gaan kijken naar een passende oplossing, waarna ik terechtkwam op de website van Kansarme dieren.

De stichting is ook op zoek naar bijvoorbeeld tijdelijke opvang of opvang voor katten die juist niet veel ruimte nodig hebben. En dat leek mij de ideale oplossing!

Van jongs af aan ben ik omringd geweest door katten en ik vind het leuk om ze als gezelschap te hebben. Ook trekt het me aan om katten hulp te bieden die het moeilijker hebben of niet plaatsbaar zijn. De Stichting helpt zulke dieren zodat ze wel een toekomst hebben. Het leek mij erg leuk om me daarvoor in te zetten.

En zo ben ik begin dit jaar de uitdaging aan gegaan!
Ik ben sindsdien het gastgezin van een lieve oude kater: Vedder. Vedder kon niet mee verhuizen met zijn baasje die naar een verzorgingstehuis ging. De overige familie wou Vedder wel graag opvangen, maar dit ging niet omdat het een kat is met een gebruiksaanwijzing.

Vedder Door een nare ervaring als kitten (hij werd gevonden als een verwilderde kat in een jutezak), is Vedder nooit goed gewend geraakt aan mensen, aan veel drukte of aan plotselinge geluiden. Zo kwam het dat de familie of het asiel geen plekje kon bieden aan Vedder.

Uiteindelijk kwam hij bij mij terecht. Ik heb niet erg veel ruimte, maar juist daardoor voelde hij zich snel veilig en thuis. Nu na een tijdje bij mij te zijn geweest went hij aan mij en aan het bezoek. Het gaat zichtbaar de goede kant op!

Zo ziet de toekomst van Vedder er weer heel goed uit en heeft hij weer een kans om een nog oudere kat te worden. En zo heb ik een leuk en lief maatje!

Ik zou het een ieder aan willen raden die iets wil doen voor wat moeilijkere katten of tijdelijk voor bijvoorbeeld oude katten. Ik vind het belangerijk dat buiten de "standaard" katten er ook aandacht is voor katten die niet makkelijk een huis vinden. Hopelijk bezorgen we zo nog meer katten en onszelf een goede tijd, net als Vedder en ik!

levensverhaal

Vedder is in juni 2011 bij ons gekomen, hieronder zijn levensverhaal, geschreven door Michelle, de kleindochter van de vorige eigenaar.

Vedder Vedder is een echte rode kater.

Vedder kwam in ons leven toen wij op zoek waren naar een rode kater. Hij werd gevonden als een verwilderde kat in een jutezak. Niet alleen was hij verwilderd, hij bleek ook nog eens verschrikkelijk ziek te zijn. Hij bleek zelfs maar pas ongeveer 6 weken oud te zijn. Hij heeft een tijdje een soort astronautenvoeding gekregen, maar hij is er helemaal bovenop gekomen.

Hij heeft een mooi leven gehad bij mijn oma en opa, later alleen bij mijn opa. Vedder is wel altijd schuw gebleven, behalve naar mij en mijn opa en oma toe.

Helaas kan mijn opa niet meer voor hem zorgen, hij is in een korte periode ernstig ziek geworden.

Ik heb zelf wel getracht Vedder in huis te nemen, maar helaas was de combinatie Vedder met 3 honden geen succes. Vandaar dat wij een nieuw huis voor Vedder zoeken, waar hij de rest van zijn dagen in rust kan slijten. We zijn als familie dan ook blij dat Vedder is opgevangen door de stichting Kansarme dieren.

Vedder is zoals gezegd wel een schuwe kat, en het zal dus even duren voordat zijn vertrouwen gewonnen is. Vedder is kattenbak zindelijk, en niet gewend om naar buiten te gaan. Vedder is het liefste als enige dier in huis.

Kleindochter Dhr. Van Olderen, Tiel

 Valid XHTML 1.0 Transitional