Nieuws


Noa ter adoptie

mei 2016
Onze lieve Noa is ter adoptie! Noa is een ontzettend lief poesje van nog maar twee jaar oud. Ze is bij ons gekomen vanuit een asiel, nadat daar was gebleken dat ze besmet was met FIV. In eerste instantie zou ze bij ons blijven, maar gezien haar goede gezondheid en nog zeer jonge leeftijd gaan we nu toch een gouden mandje voor haar zoeken. Een mandje waar ze alle aandacht en liefde krijgt die ze zo verdient!

Noa is een erg lief speels meisje en kan zich goed vermaken. Als ze is moegespeeld kruipt ze graag op schoot om lekker uit te rusten en te knuffelen. Met de andere katten in de opvang kan ze het prima vinden, ze is lief voor ze. In principe kan Noa met een andere kat samen leven. FIV is overdraagbaar op andere katten, maar alleen door bloedcontact. Zolang er niet gevochten wordt is er dus niet veel aan de hand. FIV is niet overdraagbaar op mensen. Noa mag niet los naar buiten. Dit omdat ze ruzie zou kunnen krijgen met de buurtkatten en deze zou kunnen besmetten. Een kattenren zou hiervoor een oplossing kunnen zijn, maar Noa zou ook als binnenkat heel gelukkig zijn.

Noa is op dit moment kerngezond. Ze heeft alleen erg gevoelige darmpjes. Om darmklachten te voorkomen mag ze alleen intestinal brokjes eten. FIV is onvoorspelbaar. Het kan over een maand de kop opsteken, maar ook pas over tien jaar. Aandachtspunt bij katten met FIV zijn eventuele infecties (die elke kat kan krijgen). Deze moeten tijdig herkend en behandeld worden. Er zijn vele katten met FIV die een heerlijk, gezond en lang kattenleven leiden!

Bent u, net als wij, op slag verliefd geworden op Noa? Neem dan snel contact met ons op! Natuurlijk mag u ook contact met ons opnemen als u eerst wat meer informatie wilt over onze lieve meid.

Stoffel blog

juli 2015

Stoffel was een heel lieve kater die in 2011 broodmager werd gevonden, meer dood dan levend. Toch lachte het geluk hem die dag toe, want hij kwam thuis bij Dia en trok daar helemaal bij. Dia vertelt zijn verhaal en hoe hij boegbeeld werd van een bijzonder fonds, het Stoffelfonds.
» Klik hier om dit ontroerende én informatieve verhaal te lezen en te bekijken

Uit de pers

In "Maurik Rond" van juli 2013 is aandacht besteed aan onze stichting.
Klik op de afbeelding voor een link. Het artikel staat op pagina 28.

Warm mandje

 persbericht 4 december 2012
Katten zoeken warm mandje
Stichting Kansarme Dieren is een stichting die zich inzet voor moeilijk plaatsbare katten. Dat kunnen oude katten zijn of katten die extra zorg nodig hebben.

Op dit moment hebben we 5 katten in de opvang:

 • Vedder (16 jaar), een kater met nier falen
 • Poes (10 jaar), een diabetes poes
 • Stitoe (16 jaar), een oudere verder gezonde kater
 • Guusje (11 jaar), een incontinente poes
 • Didi (12 jaar), een oudere verder gezonde kater
 • Nu willen onze opvang katten ook lekker warm liggen in de winter.
  U kunt een bijdrage storten om voor onze katten een heerlijk warm mandje te sponsoren. U kunt dit overmaken op bankrekening 19.84.30.434 ten name van Stichting Kansarme Dieren.

  Leenkat

  persbericht 25 juli 2011
  Waarom een leenkat?
  Regelmatig horen wij mensen vertellen dat ze zichzelf te oud vinden om weer een huisdier te nemen, terwijl het voor hen een zeer aangename huisgenoot is en zorgt voor afleiding. Daarnaast is het ook heel goed voor de gezondheid: een kat aaien blijkt de hartslag te reguleren.

  Maar de zorg over wat er gebeurt met het dier "als ik er zelf niet meer voor kan zorgen" is voor velen de reden om er niet meer aan te beginnen.
  Begrijpelijk, maar jammer...

  Nu heeft Stichting Kansarme Dieren een oplossing bedacht in de vorm van een "leenkat". Dit zijn oudere katten die graag nog een gezellige en warme oude dag willen, maar door omstandigheden thuisloos zijn geworden.
  Wij spreken met u af dat de kat bij u gaat wonen en dat wij, zodra u er niet meer voor kunt zorgen, de kat komen ophalen.
  U een fijne huisvriend(in) zonder zorgen en de kat een goed tehuis.

  Heeft u interesse, dan kunt u bellen met Dia de Jonge: 06 - 24 900 533
  of mailen naar: Dia de Jonge

  Didi

  Guusje en Didi

  juni 2011
  In de opvang leven op het moment 2 opvangkatten, Guusje en Didi.

  Het gaat heel erg goed met de katten, vooral nu het weer mooier weer is, dan kunnen ze lekker buiten zijn. Didi doet erg haar best om jonge vogeltjes te vangen, daar ben ik niet zo blij mee, maar gelukkig is ze er niet zo goed in.
  Guusje Guusje heeft na een moeilijke start (met een paar bezoekjes aan de dierenarts) toch haar draai gevonden in de opvang en is beste vriendjes met Miepie, één van de buitenkatten die hier ook leven.
  De campinggasten worden uitgebreid begroet door Guusje, ze worden gelijk getest op katvriendelijkheid , ze springt bij iedereen op schoot. Word je er niet gelijk af gezet dan zit je goed.

 Valid XHTML 1.0 Transitional