Bewoners

Onze bewoners zijn katten die bij ons in de opvang of in een gastgezin verblijven. Ze hebben intensieve zorg nodig of zijn door hun gedrag (bijvoorbeeld incontinentie) niet plaatsbaar. Ze mogen hun leven lang bij ons wonen. We stellen ze hier even voor:

Sjimmie
Sjimmie

Sjimmie, een super lieve kater heeft jaren door de buurt gezworven nadat hij was achter gelaten door verhuizen van zijn baasje. Toen ik hier kwam wonen wist hij al gauw waar hij moest zijn voor eten en hulp. Hij leeft nu al weer sinds 2016 lekker warm en veilig in de opvang.Amor
Amor

Amor leefde al jaren op straat in België toen hij werd gered van euthanasie. Hij was er erg slecht aan toe en bleek suikerziekte te hebben. Amor is in september 2016 bij ons gekomen en mag voor altijd blijven. Hij moest gecastreerd worden en ook zijn gebit moest in orde gemaakt worden, alles is getrokken. De oren waren vol met oorsmeer en zijn schoongespoeld. Hij werd ook gelijk gecastreerd en gekamd. Verder is hij gezond, hart en longen zijn goed, Alles is in één keer gedaan, dan hoefde hij maar één keer onder narcose. We zijn heel wat maanden verder en het gaat nu heel goed met Amor.

Jip
Jip

Jip is ooit op straat gevonden en via Stichting Zwerfkat in Boxtel opgevangen. Hij was er slecht aan toe, maar hij heeft het gered! Ze dachten dat hij suiker had en hij kwam in juli 2016 in Tiel terecht. Suiker bleek loos alarm, maar hij heb wel kattenaids. Ook is hij ergens allergisch voor, dus om te voorkomen dat hij de hele dag zit te krabben, krijgt hij Atopica.

Shira
Shira

Shira is sinds begin augustus 2017 in de opvang. Ze is net een Felixkatje. Ze heeft suiker en kon niet bij haar familie blijven door persoonlijke omstandigheden en nu is ze hier in de opvang. Ze vindt het nog wel eng hoor, al die vreemde katten en een nieuw huis, maar ze gaat haar eigen gangetje. Ze wil heel graag geaaid worden en kan heel lief mauwen.

Dikkie
Dikkie

Dikkie is nieuw in de opvang gekomen in september 2017. Hij is net op tijd door lieve buurvrouwen gered van DE spuit. Bij het bezoek naar de dierenarts geweest bleek dat hij last heeft van zijn schildklier, van zijn longen en ze gaan de nieren en lever in de gaten houden. Maar we hebben goede hoop. Hij eet weer goed en is zelfs al naar buiten geweest en heeft met de andere katten kennisgemaakt. Hij word geschat op 12 jaar of iets ouder, dus kan nog wel een poosje gezellig samenwonen.
Lees hier het verhaal van de buurvrouwen: Vandaag met de buuf lieve Dikkie naar de opvang in Tiel gebracht. Dikkie woonde al tijdje bij ons in de flat, helaas konden ze niet genoeg voor hem zorgen. We merkte dat hij achteruit ging, was al samen met een andere buuf opzoek naar een fijn plekje voor hem om zijn laatste tijd door te brengen. Ook naar de dierenarts geweest en daaruit kwam dat hij artrose, astma en FIV heeft.
Ja shit, afspraak voor inslapen was al gemaakt maar gelukkig vond ik super snel een stichting in Tiel waar hij meer dan welkom was. Vandaag was het zover en hebben we hem naar zijn nieuwe huisje gebracht, meer dan blij zijn we! Ben nu bekaf. Maar hij zit goed en krijgt alle zorg die hij nodig zal hebben ❤ Hij had zich al genesteld in het mandje wat voor hem was klaar gezet en was helemaal tevreden. Super actie met m'n lieve buurvrouwtjes☺tommie
Tommie

Er is in januari 2017 weer een nieuwe kat in de opvang Tommie. Zijn baasje was ernstig ziek en er werd wanhopig gezocht naar een nieuw huisje voor Tommie.
De familie was niet in staat om hem in huis te nemen Tommie heeft diabetes en vraagt dus tommie speciale zorg. Van de kleindochter kreeg ik een verzoek om Tommie op te vangen en gelukkig hebben we het kunnen regelen voordat opa overleden is.
Ze hebben hem nog gerust kunnen stellen dat zijn lieveling een nieuw thuis had gevonden hij was zo blij.
Het gaat goed met Tommie hij begint al aan de nieuwe situatie te wennen.

Sjoerd
Sjoerd

In april 2017 is weer een nieuwe kat in de opvang gekomen. Hij zou vorig jaar al komen maar de eigenaar heeft het toen uit gesteld omdat het weer goed ging.
Sjoerd plast namelijk in huis en sinds er een kindje is bijgekomen is het erger geworden ze hebben er alles aan gedaan maar Sjoerd en kindjes is geen goede combinatie.
Sjoerd En elk moment komt kindje nummer 2 dus het kon echt niet meer met veel verdriet voor de eigenaar is Sjoerd hier komen wonen. Het is een lieve kater van 12 jaar oud en het gaat goed met hem hij loopt al gewoon tussen de andere katten of hij niet anders gewend is.

Welkom Sjoerd we gaan goed voor je zorgen.

Bauke
Bauke

In november 2016 is Bauke hier komen wonen, hij komt van dierenasiel Tiel. Hij is week gevonden in Tiel mager veel dorst en veel eten en erg mager. Toen Diana beheerster van het asiel hem zag dacht ze gelijk suikerziekte. Even gemeten hoog gaf het metertje aan. Dus waarschijnlijk had ze gelijk, toch maar even wachten misschien komt de eigenaar nog de kat ophalen. En inderdaad de volgende dag was de eigenaar om hem op te halen. Diana was er zelf niet de kat is meegegeven met de mededeling dat hij waarschijnlijk suikerziekte heeft en dat hij naar de dierenarts moet. De volgende dag belde de dierenarts er was een afspraak gemaakt voor euthanasie van de kat......de dierenarts weigerde dat en heeft de eigenaar over gehaald om meer onderzoek te doen. Sjoerd De kat blijkt al een poos buiten te leven hij plaste in huis en ze hadden een kindje gekregen en dat kon toch niet. Nooit naar een dierenarts gegaan om de oorzaak van het plassen te achterhalen. En toen hij erg mager werd ook geen dierenarts want hij wordt oud en dat hoort erbij.....gggr.....

De dierenarts heeft een bloedonderzoek laten doen nieren goed wel hoge suiker hoger dan 25 en toen ook nog maar even een aids/leucose test en ja hoor positief. En ja hoor de eigenaar wou hem niet meer terug dus werd ik gebeld door Diana of ik hem kon opnemen...en zo is Bauke hier gekomen ....Welkom Bauke het gaat helemaal goed komen je hoeft nooit meer bang te zijn om buiten te moeten slapen op je oude dag...hij is 15 jaar en de eigenaar mag zich heel erg gaan schamen..

Loes
Loes

Loes is sinds september 2016 in de opvang en het gaat heel goed met haar. We zijn gelijk begonnen met een afval traject via de dierenarts. En ze is al ruim 2 kg kwijt daardoor heeft ze ook steeds minder insuline nodig. Hieronder staat het verhaal van de eigenaar.

Ik ben op zoek noek naar een huis voor Loes. Loes de suikerpoes is een dikke Poes die houdt van knuffelen en nog meer van eten. 4 jaar geleden haalden wij Loes uit het asiel. Er werd ons verteld dat wij het laatste adres zouden worden voor Loes. Loes was al 4 x terug gebracht naar het asiel. Ze plaste in huis.Ze woog toen wij haar kregen bijna 10 kg. Wij waren er van overtuigd dat wij Loes het ideale huis konden bieden. Loes dronk heel veel en sliep ook veel. Het plassen in huis was nog wel aanwezig, maar het was voor ons te behappen. Na een jaar was Loes sloom. Iedere dag slomer. Naar het dierenziekenhuis bij t umc.Daar heeft Loes een week doorgebracht. Loes werd diabetes Poes. We zijn 2 jaar bezig geweest om haar goed ingesteld te krijgen. Haar gewicht zakte, maar kwam gelijkelijk weer wat aan. Het plassen in huis nam weer toe. Dit was minder toen ze net gediagnostiseerd was. Sinds onze dochter geboren is neemt het steeds meer toe.
Loes nu....
Loes de tweede Een kattengedragsdeskundige heeft tips gegeven en deze hebben we uitgevoerd. Periodes gaat het beter, maar vaker niet dan wel. Het is voor ons niet meer mogelijk om Loes bij ons te houden. Het gaat niet meer. Met pijn in mijn hart plaats ik dan ook deze advertentie. Het is echt een lieverd. Het meest cru is dat als er geen huisje komt zowel de dierenarts als het asiel ook tot maar 1 oplossing komen voor Loes. Is er iemand die het nog 1 keertje wil proberen met Lieve Loes.

Joost
Joost

Joost is een lieve kater van ongeveer 8 jaar, die via dierenasiel Tiel in september 2014 in de opvang is gekomen. Hij heeft suiker.
Het was een zwerver die van straat is geplukt met een huidprobleem. Daar heeft hij medicijnen voor gekregen die suikerziekte kunnen veroorzaken dus het kan zijn dat Joost kan "genezen" van de suikerziekte.
Hij moet wel speciaal voer hebben voor zijn huidprobleem maar het is nu onder controle.

Hannie
Hannie

Hannie is in maart 2015 naar de opvang gekomen. Ze heeft ook suiker, nummer 7 van de suikerkatten. Het gaat goed met Hannie, ze vindt al die andere katten nog wel een beetje eng maar ze durft steeds meer. Haar suiker is goed onder controle en ze heeft geen stress meer.
Dit is wat haar baasje schreef:
"Omdat ik zoveel om haar geef ben ik al een jaar intensief bezig om een goed huisje te zoeken. Ik wil haar niet zomaar ergens plaatsen. Spoed wordt nu echt spoed omdat we zien dat zij erg veel stress heeft, vanwege de drukte van mijn zoontje. Ze zondert zich steeds meer af en alleen wanneer mijn kleine op bed ligt zoek ze ons op en komt dan graag even op de bank kroelen. Dit is niet wat zij verdient! Ook omdat er een tweede kind op komst is wordt het nu een noodkreet. De toenemende stress wil ik haar besparen."

Donovan
Donovan

Donovan komt van de Zaanse stichting dierenzorg. Via het forum diabeteskatten kwam ik er achter dat Donovan, die diabetes heeft, in het dierenasiel zat. Het ging niet goed met hem het asiel was niet in de gelegenheid om insuline te spuiten.
Ik heb contact gezocht met het dierenasiel, en men was heel blij dat wij hem opnamen. In mei 2014 is hij gebracht. Hij is ongeveer 10 jaar oud en is gevonden als zwerver dus zijn verleden is niet bekend, maar hij is super lief dus is huiskat geweest.
Over de financiën hoeven we ons ook geen zorgen te maken want Donovan is op afstand geadopteerd en alle kosten worden betaald.

Pinto
Pinto

Pinto is een kater van bijna 14 jaar oud; hij is in oktober 2013 in de opvang gekomen. Zijn baasjes gaan vaak naar Spanje waar ze een tweede huis hebben. En dan moet Pinto in het pension en dat vond hij niet zo leuk meer.
Pinto is een diabeteskat, tenminste tot vlak voordat hij naar ons toe kwam, zijn alvleesklier ging het spontaan weer doen. Tot nu toe heeft hij geen insuline meer nodig. Hij krijgt nog wel dieetvoer want oh oh wat kan hij eten.... Te zwaar worden is niet goed, dan kan zijn alvleesklier er weer mee ophouden. Pinto is een lieve kat die zich goed heeft aangepast aan het leven met de andere katten.

Poes
Poes

Op 29 augustus 2012 is er een nieuwe kat in de opvang gekomen. Het is een witte poes van ruim 10 jaar oud met diabetes. De eigenaar kan haar niet verzorgen, en de dierenarts wilde haar niet euthanaseren omdat ze behalve diabetes nog gezond is. En als de diabetes onder controle is kan ze nog een heel goed leven hebben.
Via een dierenvriend is ze bij ons in de opvang gekomen.
We zijn direct gestart met het toedienen van insuline anders wordt ze steeds zieker.
» Lees meer over Poes

Didi
Didi

Didi is een half langharige lapjespoes van ongeveer 10 jaar oud met een goede gezondheid. Ze is in onze opvang terecht gekomen omdat ze in huis plaste. Daarom was de eigenaar van plan om haar te laten inslapen.
Ze is nu een half jaar in de opvang / gastgezin en daar heeft ze nooit buiten de kattenbak geplast. We kunnen natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen dat ze niet weer dit gedrag gaat vertonen.
» Lees meer over Didi


 Valid XHTML 1.0 Transitional